Tarence Kinsey to play in Red Star

After becoming one of the fan favorites, Tarence Kinsey is back in Belgrade. This time, unraveling the wrath of Partizan fans, considering he did the unthinkable, and signed for the rival team of Crvena zvezda Telekom. He is due to stay to the end of the season.

Navijači Partizana, besno su proveli ovo popodne. Terens Kinzi, jedan od bivših igrača i favorita crno-belih, zaigraće u redovima večitog rivala. Ugovor će važiti do kraja sezone.

Tridesetjednogodišnji krilni igrač, vraća se u Beograd, posle dve sezone provedene u Rusiji (Nižnji Novogorod), odnosno Turskoj (Trabzonspor), u periodu po odlasku iz Partizana. Za crno-bele, Kinzi je odigrao veliki broj zapaženih partija, uključujući i odlična izdanja u Evroligi.

Svoj najnoviji transfer, Crvena zvezda Telekom, je potvrdila zvaničnim saopštenjem:

    “Kinzi će se priključiti novom timu već u sredu, kada će proći lekarske preglede i početi sa treninzima, odmah po povratku ekipe iz Istanbula sa utakmice TOP 16 faze Evrolige.

KK Crvena zvezda Telekom zahvaljuje se Tarensu na velikoj kooperativnosti prilikom pregovora u kojima je pokazao ogromu želju da nastupa za naš klub, što je pokazao i znatno smanjenim finansijskim zahtevima prilikom dogovora sa KK Crvena zvezda Telekom.”

Pre evropskih epizoda, Kinzi je karijeru započeo na Univerzitetu u Južnoj Karolini, dok je sezonu 2008/9 proveo u Klivlendu, stičući važna iskustva u NBA ligi.

Uz dolazak Kinzija, treba pomenuti i odlazak Rajana Tompsona, koji je danas napustio klub, uz nastavak karijere u Turskoj. Iako je letos bio jedno od pojačanja sa najviše potencijala, Tompson se nije iskazao u dresu crveno-belih.

Ovim se donekle završava saga Zvezdinog prelaznog roka, uz mogući prostor za još jedno pojačanje.