Košarkaši Zvezde odbranili su titulu Nacionalnog šampiona. Finalna serija završena je sa 3:0 u korist crveno-belih.
Zvezda KLS v FMP
Foto: Mladen Šurjanac/ RAS Srbija

Pred Pionirom spremnim za pobedu crveno-belih nad FMP-om, briljirao je Alen Omić. Dugo osporavani slovenački reprezentativac proglašen je za najkorisnijeg igrača i najboljeg strelca finala.

FMP se pokazao kao ekipa sa velikim potencijalom, dostojna finalne serije. Odličnu partiju imao je Đoković sa 22 poena.  Panteri su vodili u prvom poluvremenu, dok je Zvezda do pobede došla serijom od 18-0 i pravovremenom reakcijom Omića i Davidovca na poslednje nalete otpora ekipe iz Železnika za konačnih 97:88.

Alen Omić finale KLS
Foto: MN Press

Jedini pehar u ovoj takmičarskoj sezoni podigao je prethodno isključeni kapiten Branko Lazić. Osvojena KLS ostavila je nešto pozitivnosti za kraj ove sezone, ali nije proslavljena euforično. Od tri očekivana trofeja, na Malom Kalemegdanu ostao je samo jedan.

Sezona 2017/18 započela je sa ogromnim očekivanjima, novim trenerom i pomešanom ekipom.  Nade o evropskoj Zvezdi, zaustavljene su u aprilu.

Od Budiveljnika do Budućnosti

Pobednički ciklus na međunarodnom nivou započet 2013. prvo su obeležili nastupi u Evrokupu. Partija Radonjićeve Zvezde protiv Budiveljnika pamti se kao jedna od prelomnih za dalji uspeh na Evrosceni.Rezultati koji su usledili, izgradili su pozitivnu reputaciju crveno-belih,  poljuljanu ove polusezone

Kulminacija nezadovoljstva pokazala se porazom Alimpijevićeve Zvezde od Budućnosti u finalu ABA lige.

Tokom protekla dva meseca,  znatno iskusniji Milenko Topić obeležio je prelazni period. Crveno-beli su dobili veće samopouzdanje u napadu i lakši protok lopte. Dovoljno za ovaj momenat u sezoni.

Predstojeći pripremni ciklus tek treba da pokaže javnosti novu Zvezdu. Simbolično, povratnički takmičarski krug Zvezda će ponovo započeti iz Evrokupa.