Selektor Igor Kokoškov, obratio se javnosti povodom polemika o dolasku trenera Nagetsa Majka Melouna. Američki stručnjak, definitivno će biti uz reprezentaciju Srbije na leto.

Igor Kokoškov Srbija
Foto: Nebojša Paraušić MN PRESS

Nakon tri dana gluvih telefona, tokom kojih je KSS objavio dolazak Melouna, da bi tu informaciju sam Meloun negirao pred američkim novinarima, dobijamo najbolji mogući epilog sage koja je zainteresovala srpske, ali i svetske ljubitelje košarke.

Glavni trener Denver Nagetsa će činiti deo tima naše reprezentacije u trci Srbije ka olimpijskoj vizi u okviru kvalifikacionog turnira (23-28 jun) u Beogradu i nadamo se, do same završnice u Tokiju.

Majk Meloun
Foto: USA Today

U razgovoru za ,,Novosti”, Kokoškov je govorio o situaciji Majka Melouna:

,,Meni je malo čudno to što je prvi čovek Denvera i čovek sa takvim iskustvom prekršten u mog pomoćnika.

Pričali smo i našalili se da on može da bude samo prvi trener, nikako pomoćnik. Međutim, odmah u sledećoj rečenici je Meloun bio izričit u stavu da jedva čeka leto i turnir u Beogradu. Vrlo dobro zna u kakvu košarkašku zemlju dolazi i sa kakvim igračima će da radi.” – izjavio je selektor Srbije.

Majk Meloun, će pored ogromnog NBA iskustva i izvorno američke košarkaške perspektive, na terenu i van njega, Srbiji doneti oprobane recepte za upotrebu Nikole Jokića u startnoj petorci.

Naziv Melounove funkcije još nije utvrđen, mada je semantika u ovom slučaju nesumnjivo sekundarna.

Očekuje se da jedan od najboljih američkih stručnjaka u Srbiju dođe početkom druge polovine juna, kada počinje veliki olimpijski put za sve članove našeg tabora.