Košarkašice Srbije odlično su započele kvalifikacije za Evrobasket 2023. Igračice Marine Maljković na gostujućem terenu su savladale selekciju Hrvatske (84:66). 

Foto: FIBA


Ubedljiva pobeda na samom startu novog takmičarskog ciklusa odlična je potvrda i uspešne selekcije mlađih košarkašica. 

Na poluvremenu je Srbija vodila + 20 (55:35), a nastavku su košarkašice Hrvatske iskoristile ofanzivni pad naših devojaka i rezultat dovela do jednocifrene prednosti. Međutim srpske lavice su se u završnici ponovo odvojile preciznijim šutom; vraćajući se u 34. minutu igre na dvocifreno vođstvo. 

Odlično se pokazala Aleksandra Crvendakić, kao jedna od novih liderki na parketu. Aleksandra je upisala 33 poena, čime je došla do novog ličnog rekorda u karijeri. U svom kapitenskom debiju Tina Krajišnik je upisala 15 poena, a prate je Anderson (13p) i Čađo (12p).

Na strani domaće ekipe se istakla Ana Marija Begić sa 19 poena.

Do kraja kvalifikacionog procesa, aktuelne šampionke Evrope zaigraće u još dva prozora:  u novembru 2022 godine i Februaru 2023 kada će Srbija imati domaćinstvo protiv selekcije Hrvatske. Za jedno od 14 mesta na Evrobasketu se bori 38 selekcija. Put do odbrane trona će biti dug, ali razloga za optimizam je mnogo.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.