Zvezda je nadigrala Partizan (71:56) u prvom Derbiju sezone. Atmosfera kao u godinama pre Korone.

Foto: J.L / SidelineSRB

Crveno-beli su iskoristili vrelinu Pionira i svoje domaćinstvo za pravljenje serije 7-0 kojom su jasno pokazali svoje ofanzivne ambicije u prvom post-koronskom derbiju. Prvom od mnogih koji nas tek očekuju.

Tek poneka, maska je viđena na tribinama, najviše u prvim redovima; ali mnogo više je bilo šalova, razmahanih dresova i video-poziva rođacima i prijateljima, kako bi se atmosfera Derbija približila onima koji nisu mogli da prisustvuju dugo iščekivanom susretu.

Partizan je u drugoj deonici smanjio vođstvo Večitog rivala, ali je dobrom odbranom iz Radonjićevog tabora sveden na samo 21 poen u prvom poluvrmenu.

U nastavku je viđeno mnoštvo lepih poteza, crno-beli su se ponovo približili egalu (40:47), ali su napori večeras bili nedovoljni. Zvezda je četvrtu četvrtinu iskoristila za potvrđivanje dominacije na terenu, uz mnogo buke sa tribina. Posebno oduševljenje su izazvale vezane trojke u završnici.

Najkorisniji je Luka Mitrović sa 16 upisanih poena i indeksom 22, koji je pokazao fenomenalnu formu, dok je na strani Partizana Mur upisao 14 poena.

Narednu utakmicu crveno-beli igraju protiv novoimenovanog Derbija, a crno-beli protiv ekipe Budućnosti. 

Pratite SidelineSRB na Instagramu.