ORLOVI LETE U KATAR! Fudbaleri Srbije su u neizvesnoj završnici su nadigrali Portugal (2:1). Junak večeri – Aleksandar Mitrović.

Idemo u Katar! Foto: Screenshot

SERBIA IS GOING TO THE WORLD CUP! That’s the article!

Poveli su Portugalci već u drugom minutu i šokorali malobrojne srpske navijače u Lisabonu. Za samo 67 sekundi se istopilo #loženje na Mundijal, a počelo hvatanje za glavu. Italijanski arbitar je imao donekle neobičan kriterijum, pa su Portugalu dosuđivani faulovi, a Srbiji pre ili kasnije – ofsajd. Međutim, faul u korist Orlova, nikako.

Veru nam je vratio ko drugi nego Dušan Tadić! Srpski kapiten i as Ajaksa je imao još jednu odličnu partiju u našem belom dresu. Izjednačio je u 33. minutu. Potvrđena je vera da možemo do preokreta. Desetak minuta kasnije, Vlahović je pokušao da se nadoveže, ali je podignuta zastavica.

Bez obzira na sve, Orlovi su igrali napadački fudbal, Portugal se povlačio, ali se brojke na semaforu nisu menjale. Nazirala se mogućnost produžetaka, ali… Onda se pojavio on. Aleksandar Mitrović je prelepom akcijom nakon skraćenog korenra zatresao mrežu Portugala!

Od 90. minuta igre je ojekivala pesma iz svakog otvorenog kafića u Srbiji, trubilo se iz automobila, na ulici reakcija kao da je Nova godina.

Ubrzo, ali opet nedovoljno brzo je usledio i poslednji sudijski zvižduk. Srbija ide na Mundijal, a Portugal u baraž! Dok su se srpski reprezentativci slavili, uplakani Kristijano Ronaldo je sam sedeo na travi i mlatarao svojom kapitenskom trakom. Lepši epilog nedelje uveče niste mogli da zamislite sinoć pred spavanje.

Prvi put nakon više od decenije i ONE Srbije Radomira Antića, osećamo da zaista imamo nade na Svetskom prvenstvu. Da u Katar idemo sa pravim ciljem. Dragan Stojković je reprezentativnom fudbalu udahnuo novi život.

Zaslužena nagrada naciji koja fudbal voli više od svega.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.