KK Crvena zvezda savladao je Zadar sa ubedljivih 97:67. Pored velike rezultatske prednosti, meč je protekao u znaku kapitena crveno-belih. Branko Lazić je večeras obeležio 430 utakmica u dresu Zvezde i tako postao klupski rekorder.

Dalja istorija kluba će se voditi upravo po brojkama Branka Lazića koji je u crveno-belom dresu još od 2011. godine. Od dečka koji (možda) obećava, Lazić je odrastao u Zvezdinog ,,ministra odbrane”, miljenika navijača i zasluženog kapitena.

Osvrt na večerašnji susret za kraj 20. kola ABA lige, pokazuje da je Zvezda u potpunosti nadjačala ekipu Zadra. Gosti se uprkos početnoj inicijativi, nisu snašli u nastavku, kada je proradio čak i šut za tri crveno-belih.

Zvezda je anulirala sve aspekte igre Zadra, o čemu pored rezultatske razlike, svedoči i činjenica da su večeras gotovo svi gostujući igrači završili sa indeksom u minusu.

Dvojica koja nisu, Jelenković i Erslan, ostaju na nuli.

Najkorisniji večeras bio je Džejms Feldin sa 14 poena, 4 asistencije i indeksom 20. Po upisanom broju poena slede Lesor (13p) i ponovo iznenađujuće precizan Janković (11p). U odbrani je zapaženu ulogu imao Alen Omić.

Za Zadar, najefikasniji je Kranjina sa 16 poena.

U Pioniru je sve proteklo po planu za igrače Dušana Alimpijevića. Sa dve vezane ubedljive pobede, Zvezda ostaje na čelu tabele. Uz malu žal navijača za promašenom trojkom Dobrića, koja bi im donela posebno željenu stotku.