Crvena Zvezda je na današnjem žrebu za grupnu fazu Lige Evrope dobila tri protivnika, među kojima se nalazi i jedan od starih dužnika crveno-belih.

Borjan Zvezda Liga Evrope
Foto: FK Crvena zvezda

Sa pozicije drugog šešira, Beograđani su u svojoj četvrtoj uzastopnoj evropskoj sezoni stavljeni u grupu L, koju sačinjavaju još: Gent, Hofenhajm i Slovan Liberec.

Ekipa Genta je prvi rival crveno-belih i dobrodošla alternativa opcijama poput Arsenala i Rome, dok se bundesligaš Hofenhajm, za koji nastupaju nekadašnji Zlatni orlić Mijat Gaćinović i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić smatra favoritom grupe L.

O snazi Hofenhajma dovoljno govori činjenica da je Bajernu naneo prvi takmičarski poraz posle gotovo godinu dana.

Poslednji rival crveno-belih u borbi za željenim evropskim prolećem, biće Slovan Liberec. Češka ekipa je pre četrnaest godina Zvezdu ostavila bez plasmana u grupnu fazu nekadašnjeg Kupa UEFA. Samim tim, dvomeč u 2020. godini, biće prilika za izmirenje računa.

S obzirom na nešto povoljniju epidemiološku situaciju, Evropska kuća fudbala je spremna da dozvoli prisustvo publike na mečevima grupne faze Lige Evrope, što će dati prilike navijačima da konačno uživaju u fudbalu uživo, a igračima predstavljati komparativnu prednost na domaćem terenu.

Takođe, svi ćemo biti pošteđeni kartonskih isečaka, šalova na praznim stolicama, digitalne publike sa FIFE i zvuka lažnog aplauza koji ljubitelje fudbala mori od letos.