Srbija je poražena u finalu Svetskog juniorskog prvenstva (10-12) u Buenos Ajresu, čime je Mađarska odbranila šampionsku titulu. Mladi Delfini su hrabro izborili preokret, ali ih novo najsjajnije odličje očekuje na nekoj drugoj velikoj pozornici.

Foto: Screenshot, Youtube

U želji da popularizuje vaterpolo Svetska federacija vodenih sportova smestila je ovo SP upravo u ,,Pariz Latinske Amerike”, gde nije izostalo podrške našim momcima sa tribina.

Srpska juniorska reprezentacija odigrala je odličan turnir i ušla u finale nakon ubedljive pobede nad bronzanom Crnom Gorom (13-9), pa su očekivanja Srbije u borbi za zlato bila opravdano visoka. Uostalom, kao i uvek kada je vaterpolo u pitanju.

Srbija je rano povela, ali je protivnik brzo reagovao i dostigao veliku prednosti (7-4). Igrači selektora Miloša Sakovića su tražili način da dođu do egala. Recept je pronašao kapiten Luka Gladović na startu treće četvrtine. Mladi Delfini su favorizovali napad sa spoljne linije i šuteve sa velike distance. Taktika je dovela do prednosti Srbije, ali nažalost ne zadugo. Srbija nije koristila šanse sa igračem više, dok je konačni preokret sprečila snažna mađarska odbrana, uz odlične intervencije Najboljeg golmana na turniru.

Mađarska je potvrdila odbranu svetskog zlata u reprizi najvećeg vaterpolo klasika na krilima MVP igrača finala Simona Balaša. Umesto srpske, na golu se vijorila zastava naših severnih suseda.

Najvredniji igrač Svetskog juniorskog šampionata je naš Strahinja Krstić, mada Delfinima individualna priznanja ne predstavljaju ni približni značaj kao timski trofeji. Zato su srpski reprezentativci bez radosti prošli kroz ceremoniju dodele srebrnih medalja.

Naši srebrni mladi Delfini koje tek očekuju godine blistavih sportskih uspeha su: David Dimković, Kosta Bodiroga, Filip Novaković, Ognjen Tomić, Vuk Kojić, Luka Gladović, Luiđi Canepa, Miljan Đokanović, Marko Ićitović, Uroš Adamović, Strahinja Krstić, Novak Lazić, Viktor Savić, Luka Dimić i Vuk Čonkić.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *