A close win for Zvezda against Maccabi

Crveno-beli su u Areni savladali Makabi (87:84). Pred oko 8800 gledalaca ekipa Dušana Alimpijevića upisala je drugu evroligašku pobedu uz maestralnu partiju Tejlora Ročestija.

CZV MAC
Foto: J.L.

The Red and Whites beat Maccabi by 87:84 for an improved Euroleague standing. Zvezda took a tense match and brought it all home. Some 9k fans were forced to hold their breath throughout the game, with a sigh of relief coming up only by the last 15 seconds. The fantastic performance of Taylor Rochestie (22p) made it possible for the newly formed team to not let any surprises their way.

Utakmica koja je od samog početka, pa sve do neizveznog kraja donosila ogromnu tenziju na rezultatskoj klackalici, konačno je prevagnula u korist Zvezde. Tek 15 sekundi pre kraja meča, donji prsten Arene mogao je malo da odahne.

,,Ponos Izraela” je fantastičnim nastupom Dišona Tomasa (28p, ind. 29) vraćao prednost, za sve izvesniju pobedu Makabija. Međutim, Tejlor Ročesti večeras nije promašivao. Uspevala mu je gotovo svaka zamisao u napadu, dok je poludistanca postala njegov zaštitni znak na terenu.

Druga veoma važna karika je Milko Bjelica. Jedan od malobrojnih preostalih igrača iz prošlosezonske prve postave, odlično se pokazao sa linije za tri (4/4). Upravo je on bio prelomni faktor za održanje Zvezde u životu tokom treće deonice.

Poslednjih deset minuta, gledali smo utakmicu ,,na koš”. Svako izjednačenje ili prednost Zvezde, Makabi bi vratio, na nevericu prisutnih. Iseckana pauzama, četvrta četvrtina se igrala na sve ili ništa.

Uprkos izuzetnoj preciznosti Makabija za dva u prelomnim trenucima, crveno-beli su uspeli da se spasu od novog poraza. Furiozno je nastupila Zvezda tokom poslednja dva minuta, nošena energijom navijača, te znanjem da bi pobeda gostiju bila nedopustiva.

https://www.instagram.com/p/BauRNy3DvkC/?taken-by=stylish933

Nakon poslednjeg tajm-auta Branko Lazić je iznudio faul pri rezultatu 86:84 u korist Zvezde. Jedno pogođeno slobodno bacanje bilo je dovoljno za potvrdu trijumfa crveno-belih.

Najuspešniji večeras bio je očekivano Tejlor Ročesti sa 22 upisana poena, dok je najkorisniji Feldin sa 19 poena i indeksom 26. Treći ,,dvocifreni” je Bjelica sa 16 upisanih poena.

Uprkos konačnom rezultatu i skoru od dve pobede i dva poraza, očigledna je neophodnost promena u igri crveno-belih, posebno u odbrani, dok se stara boljka u vidu nepreciznosti za tri javlja iznova i iznova.