Mlada uzdanica italijanskog plivanja Manuel Bortuco doživeo je pravi horor u protekla dva meseca. Ranjen je greškom, ostao nepokretan, ali se vratio u bazen kao deo procesa fizikalne terapije.

Brojni su fanovi na društvenim mrežama oduševljeno dočekali prvi Manuelov snimak iz bazena, posle incidenta.

Devetnaestogodišnji plivač se preselio u Rim, kako bi bio bliži Nacionalnom timu. Upravo je u prestonici doživeo ranjavanje. Prognoze nakon operacije kičme su bile loše, a Manuel je dane provodio na intenzivnoj nezi.

Međutim, njegova želja za životom i oporavkom, jače su od bilo kog vatrenog oružja. Fenomenalni Manuel je ubrzo započeo proces fizikalne terapije. Želja mu je bila da ponovo postane onaj stari.

Naredni korak, bio je povratak u bazen, gde kaže da se oseća kao kod kuće. Proteklih mesec dana, na svom oporavku radi u vodi, što budi veliki optimizam.

Pored fizikalne terapije, lekari će pokušati da oštećene nerve nadomeste eksperimentalnom vajerles tehnologijom. Metoda pod nazivom STIMO, koja predstavlja svojevrsni pejsmejker za kičmu, je za sada vratila šestoro italijanskih pacijenata na noge. U nadi da će Manuel biti sedmi.