Drugačije nego prošle godine, Crvena zvezda je otvorila finalnu seriju ABA lige pobedom nad ekipom Budućnosti, rezultatom 91:72. Naredna epizoda, u nedelju.

Zvezda Budućnost 1
Foto: Crvena zvezda mts

Gosti iz Podgorice imaju za čime da žale. Odlično su otvorili meč, koristeći slabosti u Zvezdinoj odbrani za vođstvo i dejavu.

Repriza prošlosezonskog finala, mogla je veoma lako da se ostvari u potpunosti, s obzirom na početne promašaje crveno-belih. Prvo poluvreme je proteklo u borbi na koš (45:42), ali je u nastavku promenjena ploča.

Izabranici Milana Tomića su pronašli itekako neophodan fokus i počeli sa kreiranjem serije 16-0 koja je prelomila utakmicu, uz pomoć trojki i pogođenih slobodnih bacanja.

Podgoričani su se borili za smanjenje prednosti. Poslednja deonica je započeta rezultatom 62:52, a pokazali su se Davidovac i Čović. Pet minuta pre kraja je bilo jasno da se u punoj hali Aleksandar Nikolić čeka konačan rezultat.

Ova perspektiva prve finalne utakmice ABA lige znatno se razlikuje od prošlogodišnjeg scenarija, u kojem je Budućnost bila znatno sigurnija ostvariviši tako najveći uspeh u svojoj novijoj istoriji.

Nastavak finalne serije nas čeka već u nedelju popodne kada će beogradski Hram košarke dočekati novi regionalni derbi; borbu za Evropu i prestiž.