Podgorička Budućnost savladala je Zvezdu u Pioniru sa 76:80. Uprkos prednosti domaćeg terena i 7001 navijaču, crveno-beli nisu se izborili za vođstvo u finalnoj seriji ABA lige.

Zvezda Budućnost ABA
Foto: KK Crvena zvezda mts

Budućnost je večeras povela sa 1:0 u finalnoj seriji koja odlučuje o plasmanu u Evroligu naredne sezone.

Utakmica je bila u rezultatskoj klackalici tokom prvog poluvremena. Međutim, ekipa Aleksandra Džikića iskoristila je slabosti Zvezde u skoku i odbrani, jasno nametnuvši svoj tempo u nastavku.

Zvezda je smanjila prednost i približila se, ali je pobeda pripala Podgoričanima. Možda ne ubedljiva, ali dovoljna.

Podgoričani su nesumnjivo zaigrali motivisano, agresivno i šuterski preciznije u odnosu na Zvezdu.Budućnost je sa linije za slobodna bacanja zabeležila 85.7%, u poređenju sa Zvezdinih 57.9%.

Znatno iskusniji Džikić umeo je da usmeri tenziju prve finalne utakmice na pravi način. Gosti su pravili znatno manje grešaka, uspešno zaustavljajući većinu pokušaja Zvezde da situaciju preokrene u svoju korist.

Zvezda Budućnost ABA
Foto: Crvena zvezda MTS

Trojke za goste su dolazili u prelomnim momentima, za poništavanje poena Omića i Ročestija koji su Zvezdu održavali u životu tokom završnice. Iz beogradskog tabora su jedino ova dvojica košarkaša završila meč sa indeksom u plusu.

Najkorisniji igrač večeras je bio Nikola Ivanović sa 20 poena i indeksom 23. Za Budućnost se istakao i Gordić sa 18 poena.

Za Beograđane je Omić upisao 14 poena, uz skroman indeks 3, dok je Ročesti večeras zabeležio poen manje i indeks 1.

Nezavisno od večerašnjeg rezultata, primetan je obrazac poraza Zvezde tokom proteklih meseci. Neadekvatan šuterski pristup, suvišne neiznuđene greške, koje anuliraju prvobitni trud, te neobično krhka odbrana, postavljaju crveno-bele pred jedan te isti scenario. Poraz.

Pored pomenutih faktora, neustaljena startna petorka dodatno remeti stabilnost Zvezde. Rotacije igrača su prečeste i čine da tim u najbitnijem delu sezone izgleda neuigrano i umorno.

Na taj način ekipa koja je u Evroligi po prvi put savladala Olimpijakos, doživljava mučenje u regionalnoj ABA ligi.

Rezignirana publika je i večeras krenula da napušta halu pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Znajući da njihovu ekipu u narednih pet dana čekaju dva najvažnija meča sezone.

Comments are closed.