Zvezda je izjednačila rezultat u finalnoj seriji ABA lige pobedom od 69:59. Druga utakmica bila je na korak od završetka u korist Budućnosti kao sinoć, ali su se crveno-beli izborili za pozitivan ishod. Finale se seli u Podgoricu.

Alen Omić Zvezda - Budućnost ABA
Foto: KK Crvena zvezda mts

Zveda je večerašnji meč otvorila znatno kvalitetnije, dok je nastavak podsećao na prvu utakmicu. Budućnost Aleksandra Džikića se razigrala, poništavajući napade crveno-belih.

Ponovo su igrači Budućnosti bili odlični na slobodnim bacanjima sa 74%, čime su održavali prednost na jednostavan način. Ponovo su igrači Zvezde imali fluktuacije u napadu.

Ivanović je u poslednjem napadu za goste pogodio za tri i iznednačenje od 31:31.

Drugo poluvreme, prikazalo je pad crveno-belih u igri. S jedne strane, promašaji za tri, sa druge, propusti u odbrani koje je Budućnost svakako umela da iskoristi.

Znatno iskusniji i taktički kreativniji Aleksandar Džikić, sa trenerske pozicije je vukao sve konce potrebne za pobedu. Timski gledano, Budućnost poseduje koheziju koja Zvezdi akutno nedostaje.

Nadu u izjednačenje doneo je Džejms Feldin. Večeras je prešao put od pokojnika do pukovnika. Daleko od konstantnog u igri, Feldin (9p) je ipak pokazao nalet briljantne inspiracije.

Za ostalo se pobrinuo Alen Omić (15p) u tandemu sa Ognjenom Dobrićem (10p).

Omić je nakon meseci osporavanja, pozdravljen gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Mladi centar je pod košem kreirao bazu za porast Zvezdinog vođstva, aktivno se boreći za svaku loptu. Slovenac iz Tuzle, bio je najsnažnija linija odbrane.

https://www.instagram.com/p/BhZpKPVHMIi/?taken-by=stylish933

Samo u završnici je domaća ekipa podsetila na evroligaša koji je pobeđivao sve relevantne timove Starog kontinenta. Umesto Printezisa, Kalatesa i Navara, crveno-beli su bili na korak od ponovnog pobeđivanja sebe samih.

Deo pritiska je sada prepušten Budućnosti. Međutim, oslobađanje tenzije nije dovoljno. Kako ne bi računali na samostalne akcije i inspiraciju pojedinaca, za naredne dve utakmice koje ih čekaju u Podgorici, trener Dušan Alimpijević će morati da napravi održiv raspored snaga.

Gostovanja Budućnosti su po pravilu izazov zbog animoziteta navijača i nesumnjive prednosti domaćeg terena koju će Morača pružiti svojim igračima.

Nastavak finalne serije nas čeka u petak i subotu.