U svom trećem uzastopnom finalu, KK Mega Leks, osvojio je Kup Radivoja Koraća. Večeras je pao i Partizan, rezultatom 85:80. Veoma neizvesna i kvalitetna utakmica, bila je poklon ljubiteljima košarke u prepunoj niškoj Hali Čair. Ovo je prvi trofej za tradicionalno šarenu ekipu Mege, koja se sem po opremi neonskih boja, u regionu prepoznaje po jednoj od najkvalitetnijih omladinskih škola. 

KK-Partizan-KK-Mega-Leks-Foto-Marko-Todorovic143-620x350.jpg
Foto: Marko Todorović

Igrači Dejana Milojevića uspeli su da svoj talenat potvrde u meču u kojem nije bilo ubedljivog vođstva niti zagarantovanih pobednika. Prvu četvrtinu su dobili sa samo bodom razlike (24:23), preokrenuvši mini-seriju Partizana sa samog početka meča.

Druga deonica, protekla je sa nešto većim brojem poena i preciznijim šuterskim učinkom Partizana. Na poluvreme se otišlo uz rezultat 48:46 za Partizan.

Nastavak utakmice, prikazao je očigledan umor igrača obe ekipe, te delimičan pad crno-belih koji je Megi ostavio prostora za izjednačenje. Nakon stanja od 73:73, Edo Murić vraća prednost Partizanu odličnom trojkom. Promašuje sledeću, dok Nikolić Megi donosi još tri poena.

Dva minuta pre kraja utakmice, rezultat je ponovo izjednačen (78:78), dok odličnom akcijom Luvavua Mega stiče vođstvo (78:80), samo minut pre kraja. Peta lična za Vilijamsa, te oba pogođena slobodna bacanja za Luvavua omogućavaju veću prednost Mege. Blokada Ivanovića na šut Milutinovića, daje dodatnu snagu Mega Leksu. Dok Kaba sa svojim slobodnim bacanjima stavlja “tačku na i”, samo par sekundi pre kraja susreta.

Ovom pobedom, ekipa u zeleno-ciklama opremi, stavila se na spisak osvajača Nacionalnog kupa, prekinuvši tako dominantnu seriju Zvezde i Partizana. Talentovani igrači Dejana Milojevića, bez sumnje su pokazali želju i sposobnost za velika dela u daljem toku takmičarske sezone.