Košarkaški derbi, prošao je mirno, uz pobedu Partizana rezultatom 68:60. Nakon tri uzastopne sezone, Crvena zvezda se neće boriti za osvajanje Kupa Koraća. Isplatila se inicijativa crno-belih.

143553699656c8e508d57f9371417001_w640.jpg
Foto: Starsport

Ekipa Partizana je od samog početka nametnula snažan tempo,  na koji izabranici Dejana Radonjića nisu uspeli da adekvatno odgovore. Odsustvo prvog pleja Stefana Jovića nije pomoglo, ali se moglo nadoknaditi preciznijim šutevima i bržim kretnjama u tranziciji.

Crno-beli su delovali preporođeno pod vođstvom svog novog stratega,  koji je uspeo da ekipu od beznadežnog stanja sa početka sezone, dovede do dobre uigranosti i visokog učinka. Uprkos odsustvu Vrapca i Đumića, Petar Džikić je jasnim taktičkim zamislima, koje su prevashodno bile bazirane na jakoj igri iz skoka, uspeo da nadoknadi ovaj zaostatak.

Iako je tenzija u Čairu bila više nego očigledna, meč je protekao bez incidenata. Najkorisniji igrač bio je Kevin Džouns sa 19 poena i 8 skokova. Slede Vilson sa 16, te Edo Murić sa 11 ubačenih poena.

S druge strane, branioce titule je predvodio Terens Kinzi sa 22 poena, dok je večerašnji prvi plej Vasilije Micić zaslužan za 16 poena. Uprkos dobrom učinku određenih igrača, celokupni timski učinak ekipe Dejana Radonjića, bio je daleko od zadovoljavajućeg. Crveno-beli su na mahove bili “razbuđeni”, ali je veći deo utakmice bilo jasno da su u ovom polufinalu bili samo senka solidne evroligaške ekipe.

Partizan će se sutra uveče susresti sa Megom, koja je u ranijem terminu savladala ekipu Metalca. Igračima Dejana Milojevića će ovo biti treće uzastopno finale, a jasna je njihova želja da kvalitet potkrepe peharom.