Vaterpolo reprezentacija Srbije, uspešno je nastavila svoj put kroz Svetsku ligu. Nakon Španije, pao je i stari rival – Crna Gora.

Serbia beats Montenegro in Budva, as part of the third round of the Waterpolo World League by 12:10. A true waterpolo classic, and a preparation for the upcoming European Championship in January of 2016. held in Belgrade.

milos-cuk-filip-filipovic-vaterpolo.jpeg
Foto: AP. 

Na gostovanju u Budvi, propraćenim uzavrelom, ali fer atmosferom, izabranici Dejana Savića, ostvarili su i treću pobedu iz isto toliko utakmica u novom izdanju Svetske lige. Rezultat od 10:12, prikazuje težinu odigranog meča za Delfine, ali i sposobnost da savladaju svog najtežeg protivnika do sada.

Vođstvo domaćina od 3:2 u prvoj četvrtini, slomili su fenomenalni Andrija Prlainović i Filip Filipović. Nakon ostvarene serije od 4:0 i odlaska na poluvreme sa 6:3, ekipa Srbije je nastavila da uvećava prednost. Krajem treće i početkom četvrte četvrtine, Crnoj Gori je ostalo samo da smanjuje prednost, dolazeći do konačnih 12:10 u korist Srbije.

Obe selekcije su u meč ušle oslabljene, ali je odavno poznata sposobnost srpskih vaterpolista da se izbori i sa mnogo većim brojem odsustava.

Novo lice u bazenu, bio je Nebojša Toholj, koji je bio pozvan u reprezentaciju zbog opravdanog odsustva Slobodana Nikića.

Ovo je odličan način za završetak takmičarske godine za srpske Delfine, nakon osvajanja vaterpolo Tripleta i dodatan motiv za visoko samopouzdanje pred Evropsko prvenstvo u Beogradu.

Pojedinačne karte za vaterpolo spektakl, puštene su u prodaju danas.