Nakon Nadala i udarničkog polufinala, Novak Đoković je u finalu u tri seta savladao Kevina Andersona. Za novu titulu na Vimbldonu, potvrdu povratka u vrh svetskog tenisa i tišinu kritičara… Makar za danas.

Novak Đoković Vimbldon
Foto: AFP.

Na londonskom Centralnom terenu danas nije bilo bitno ko je sa druge strane mreže. Novak je ponovo na visini zadatka.

Današnji finalisti su odigrali svoje rekordne, šestočasovne mečeve u polufinalu. Anderson je nadigrao maratonca Isnera, dok je Đoković odigrao najbolji meč turnira protiv Nadala.

Zato ga je u finalu čekala rutina. Tri seta (6:2, 6:2, 7:6), obezbedili su Novaku Đokoviću prvi Grend slem trofej u tri godine. Talični trinaesti po redu. Prizor podizanja pehara najprestižnijeg teniskog turnira je više nego poseban. Kada označava igračku renesansu, još je draži.

Od gubitka prvog mesta na ATP listi, obnavljanja povrede, operacije, promena u stručnom štabu, podsmeha teniskog sveta, do momenta kada se londonskoj publici ponovo obraća kao šampion, Đoković je iscrtao pun krug.

Novakovo tradicionalno grickanje vimbldonske trave će ovaj put doneti veliku količinu nedovoljno smešnih mimova i viceva. Sa četiri osvojena Vimbldona, teško da će mu to biti imalo bitno.

Od sutra se vraća u Top 10, uz velike šanse da sa svog desetog mesta napreduje ka vrhu do kraja sezone. Ovaj put, drugi se brane.