Sezona 2019/20 se otkazuje za sva takmičenja pod pokroviteljstvom ECA, bez šampiona. Košarka se nastavlja naredne sezone u regularnim tokovima. Evroliga sa istih 18 takmičara.

evroliga
Euroleague Logo

Odbačen je scenario o dvonedeljnom završnom turniru Evrolige, gde je jedan od najboljih kandidata za domaćinstvo bio Beograd. Evroliga se zahvalila svim kandidatima, dodajući: ,,Ovo nije kraj, već samo novi početak.”

,,Najteža odluka u proteklih dvadeset godina”

Uprkos prvobitno podeljenim stavovima evropskih čelnika o prekidanju takmičenja, ovakav epilog odgovara Crvenoj zvezdi i Valensiji koji će i naredne sezone igrati u najelitnijem nivou evropske klupske košarke, dok se Efes smatra oštećenim usled gubitka šanse za osvajanje trofeja.

,,Zdravlje i bezbednost naših sportista, navijača, partnera i lokalnih zajednica ostaju naš najviši prioritet.”, navodi se u obrazloženju Izvršnog odbora.

Današnja odluka je prekinula nade Partizana da će se naredne sezone ponovo naći u Evroligi, nakon intenzivne dvomesečne kampanje. Navijači crno-belih su svoje nezadovoljstvo iskazali preko društvenih mreža.

U sezoni 2021/22 se predviđaju dva mesta iz Evrokupa, za osvajača i finalistu, pored kojih će Evroliga obezbediti još tri jednogodišnje licence.

Nova sezona počinje 30. septembra za takmičare iz Evrokupa, odnosno dan kasnije za timove u Evroligi.