Nakon fenomenalne pobede nad Barselonom u Areni, crveno-beli nisu uspeli da vežu i treću uzastopnu evroligašku pobedu. Večerašnji nastup protiv Panatinaikosa, delovao je kao bleda senka ekipe koja je zablistala pre samo dva dana. Na kraju, 59:70 za Zelene.

marko-guduric-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb16-1.jpg
Foto: Euroleague

Uzimajući u obzir čitavo prvo poluvreme, poraz ne iznenađuje. Prvobitni nedostatak ideje i energije, ukazuje na akutni problem forme pojedinih evropskih igrača. Novi evroligaški ritam će pomenute probleme dodatno isticati, dok klubovi budu pokušavali da se naviknu na stil sličan onome koji nudi NBA.

Na samom kraju će presuditi faktor izdržljivosti, jer će šanse za naredne faze imati samo timovi koji mogu da podnesu ritam od najmanje dve utakmice nedeljno, na vrhunskom nivou. 

Crvena zvezda MTS, za sada se ne čini blizu te grupe. Igrači Ćavija Paskuala otvorili su meč serijom brzih poena, bez adekvatne reakcije gostiju. Samim tim je prednost prelazila 20 poena, što dovoljno svedoči o odnosu snaga u prve dve četvrtine.

Nastavak meča, pokazao se nešto boljim za Zvezdu, koja je treću deonicu dobila sa 16:15, i konačno četvrtu sa 18:9. Međutim, Beograđani su prekasno doživeli ,,hladan tuš”, te se iz Atine vraćaju bez pobede.

ognjen-kuzmic-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb16.jpg
Foto: Euroleague

Najkorisniji u redovima Zelenih, bio je Gist sa 17 poena i istovetnim indeksom, dok ga prati Kalates sa 16 poena. Za Zvezdu je to bio Ognjen Kuzmić koji je ostvario dabl-dabl učinak uz 15 poena, 15 skokova, te indeksom od čak 27. Ovaj podatak dodatno dolazi do izražaja, uzimajući u obzir da je samo četvorica njegovih saigrača završila sa indeksom u plusu (nijedan dvocifren).

Danas je debitovao i Nejt Volters koji je sa 8 poena, 2 skoka i indeksom 9 ostvario solidan učinak.

U ritmu kojem nema kraja, naredno kolo se igra već u sredu, a crveno-beli šansu za iskupljenje imaju u petak, kada će ugostiti Baskoniju, nekadašnjeg saigrača Jake Blažiča, sa početkom od 19 sati.