Crno-beli su večeras odigrali svoj prvi meč nove sezone, koji je uprkos velikom broju prilika protekao bez golova. Krajnji rezultat protiv poljskog Zaglebja bio je 0:0.

PARTIZAN_vs_ZAGLEBIE-25.JPG
Foto: MN Press

Ekipa Ivana Tomića odigrala je kvalitetno, i prijatno za oči navijača na stadionu JNA, ali nedovoljno precizno. Iako su u prvom poluvremenu imali veći posed lopte (65:35) i dva čista šuta u okvir gola, crno-beli nisu uspeli da zatresu mrežu prvog rivala u borbi za Ligu Evrope.

Drugo poluvreme, tresle su se prečke, a uprkos činjenici da su od 57. minuta zaigrali sa desetoricom, gosti nisu gubili tempo, što je rezultovalo i njihovom najvećom šansom utakmice u 65. minutu. Na sreću crno-belih, Poljaci su promašili, lopta je preletela gol, dok Partizan ni u nastavku nije konkretizovao situaciju na terenu, ostavljajući tako meč bez pogotka.

Naredni rival beogradske ekipe biće određen žrebom u Nionu danas, sa početkom od 13 sati. Za sada je nemoguće da se susretnu sa domaćim rivalima, Čukaričkim i Vojvodinom. S druge strane, u opciji su ekipe iz Škotske (Hibsi i Hartsi), beloruski Šahtjor, te srpskim navijačima poznata Škendija.