Crvena zvezda rezultatski uspešno je započela proces kvalifikacija za Ligu šampiona. Ekipa Miodraga Božovića savladala je Valetu na gostujućem terenu sa 1:2. Nastavak sledi za nedelju dana.

Otvaranje utakmice u La Valeti bilo je za zaborav. U formi daleko od uigrane, crveno-beli su prvo poluvreme pregurali sa jednim primljenim golom, u 15. minutu igre. Drugi gol za domaćine, poništen je, ali ova situacija bez sumnje predstavlja najsporniji momenat večeri.

Narednih 50 minuta, Beograđani su delovali znatno spremnije, a do izjednačenja se došlo majstorskim golom Aleksandra Kataija u 67. minutu, na radost malobrojnih navijača koji su svoj klub bodrili uprkos kontroverzi oko dostupnosti karata.

Osam minuta kasnije, došlo je do novog gola za goste. Predrag Sikimić zatresao je protivničku mrežu, uz asistenciju Kataija, glavnog nosioca igre, za konačnih 1:2. Maltežani su u samoj završnici prikazali donekle suvišno grubu igru, što je moglo da dovede do povrede novog Zvezdinog pojačanja Gejlora Kange.

Međutim, utakmica je završena bez većih trzavica, a revanš u Beogradu se čeka narednog utorka. Suvišno je reći da su nade u povratak mušeme na Marakanu velike.