Partizan je osvojio Kup Radivoja Koraća rezultatom 81:75. Prvi Nacionalni kup za crno-bele nakon šest godina, donela je odlična skok-igra, kojom je poražen Večiti rival.

Partizan Kup
Foto: Starsport

Zvezda je u niškom Čairu nastupila krajnje nestabilno, sa čestim padovima u igri. Vođstvo Partizana je započelo još u prvoj četvrtini, koje nisu prepustili do samog kraja.

Uprkos znatno boljem izdanju crveno-belih u trećoj četvrtini kada su napravili seriju i otvorili sebi prostor ka priključku zahvaljujući Nemanji Dangubiću, ponovo su pali. Dopustili su Partizanu vraćanje serije i to 10-0.

U nastavku je ekipa Dušana Alimpijevića ponovo podigla tempo i približila se Partizanu na samo +5. Od velikih +20 za Partizan, prednost se topila pogocima Lesora i Ročestija. Međutim, izrazito motivisani igrači Partizana su se fokusirali na zadavanje završnog udarca rivalu, predvođeni Vilijams Gosom i Veličkovićem.

Brzim kontrama i skok igrom koja je nadmašila Zvezdinu odbranu (37 Partizanovih skokova prema 27 Zvezdinih),  obezbedili su sebi prvu titulu u sezoni.

Za MVP titulu ovogodišnjeg finala, nagrađen je Najdžel Vilijams Gos. Amerikanac je upisao 23 poena uz 7 asistencija i stoprocentan učinak sa linije slobodnih bacanja  (11/11).

Na strani Zvezde, najefikasniji bio je Milko Bjelica sa 12 poena.

Iako su obe ekipe na turniru prikazale izdanja koja su daleko od idealnih, Partizan je pokazao da je i dalje u stanju da se sabere kada je najvažnije.

Kup Koraća u savremenoj košarkaškoj istoriji ima veliki značaj, s obzirom na to da je upravo ,,Levica” bila prvi pehar koji je podigla tadašnja Crvena zvezda Telekom, kao početak stabilnosti za klub. S obzirom na brojne promene u protekle četiri sezone, do početka leta će se videti da li je ovo početak pauze u trofejnom periodu za crveno-bele.

Ovo je ujedno i prvi put da Zvezda prepušta Kup Partizanu, te prvi trofej za crno-bele u ovoj sezoni, koji su igrači zajedno sa navijačima dočekali sa neskrivenim oduševljenjem.