Partizan je u završnici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope potvrdio prolaz dalje nad velškim Nomadsima, pobedom na domaćem terenu od 3:0.

Partizan Konas Ki Nomads
Foto: J.L.

Prvo poluvreme je obeležila mlaka igra crno-belih sa višestrukim promašajima, koje je krunisao Sadik nerezonskom reakcijom tokom sudijske nadoknade. Naime, Umar Sadik je ostao potpuno sam ispred gola, s obzirom na to da je odbrana Nomadsa zakazala, a golman izleteo na suprotnu stranu.

Međutim, loptu je nedovoljnom jačinom uputio ka protivničkoj mreži i tu se završila prilika Partizana za vođstvo.

Dok su zaraćene strane navijača pevale svoje pesme, a ostatak publike na istoku i zapadu mahom gledao u telefone, usledilo je reprezentativnih petnaest minuta igrača Sava Miloševića.

Prvo je Sadik pokušao da se iskupi za biser iz prvog poluvremena, ali je gol postigao iz ofsajda. Međutim, dva minuta kasnije je navijače zaista obradovao Zoran Tošić.

Velšani su i dalje vreme provodili u bunkeru, njihov stručni štab u zakopčanim šuškavcima, a Partizan se spremao za dalju ofanzivu.

Nakon nekoliko neuspelih akcija i izmene Tošića za Ožegovića, pao je novi gol u 69. minutu igre. Ožegović je zatim istrčao do navijača na jugu i proslavio pogodak. Tri minuta kasnije, šesnaestogodišnji Filip Stevanović se pobrinuo za treći gol. Ujedno svoj prvi za Partizan i popravljanje celokupnog utiska o večerašnjoj igri crno-belih.

Partizan je u ovim momentima zaista opravdao cenu ulaznice svojim navijačima koji nisu u potpunosti ispunili stadion JNA.

Na tribinama se pored standardne kakofonije našlo i nekoliko transparenata, od kojih se ističu zahvalnica Slovačkim navijačima zbog podrške u vezi sa Kosovom, te komentar na regularnost domaćeg prvenstva, upućen evropskoj kući fudbala.

Pored utiska da će prvotimci Sava Miloševića morati da u nastavku kvalifikacija za Ligu Evrope nastupe znatno konkretnije u napadu i organizovanije u veznom redu, treba se osvrnuti i na kvalitet koji su prikazali Velšani, čiji je ovo prvi iskorak u evrokvalifikacije u klupskoj istoriji.

Gosti su se držali mahom odbrane, dok je jedini šut u okvir gola tokom drugog poluvremena zabeležen u 74. minutu, što dovoljno govori o prikazanoj igri Nomadsa, koji su bili gotovo zadovoljni samom činjenicom da su uopšte u Beogradu.

Meču između Partizana i Konas Ki Nomadsa su prisustvovali i entuzijastični navijači Kilmanroka koji su prerano rezervisali karte za Beograd.

Uprkos simpatičnim gostima i ubedljivoj pobedi, za odbranu i ostvarivanje daljih evropskih ambicija, crno-beli će se boriti protiv turskog Malatijaspora koji je večeras savladao slovenačku Olimpiju.