Nema Povratka Otpisanih. Crno-beli su ponovo ispustili “evropsko proleće”. Poraženi na domaćem terenu od Augsburga, rezultatom 1-3, u meču koji su obeležile propuštene prilike.  Vođstvo od 1-0, istopilo se sa ulaskom u drugo poluvreme. Publika razočarana, a Oumaru, kao strelac jedinog gola, u suzama.

Dobro je počelo za crno-bele. Inicijativa u igri, prerasla je u vođstvo od 1-0, golom Abubakara Oumarua. Nekoliko lepih akcija, opravdalo je ekipu Ljubinka Drulovića pred navijačima u hladnoj decembarskoj noći.

Ipak, nepotreban faul Nikole Ninkovića, mogao je da se završi kobno po domaću ekipu, ali i Kalsena-Brakera, koji je jedva izbegao prelom noge, ali je morao da bude iznet sa terena.

Utakmica je nastavljena dobro po Partizan, ali su u poslednjim minutima prvog poluvremena, ekipa Ljubinka Drulovića nije bila dovoljno strpljiva. Kazna je došla kroz žuti karton Živkoviću (zbog rasprave sa sudijom), te izjednačujući gol za Augsburg. Pogodak je delo Honga, koji je ušao kao zamena za povređenog Brakera.

Početak drugog poluvremena, prikazao je zbunjene crno-bele i pasivnu odbrambenu liniju. Epilog, ponovni gol za goste, ovaj put u 51. minutu.

Ređaju se velike šanse za Partizan. Nesuđeni gol Nikole Ninkovića, mogao je da bude jedan od najlepših u ovom kolu. Umesto toga, 5 minuta kasnije, Andrija Živković isključen je zbog igranja rukom (82′).

Crno-beli ne usporavaju tempo, omogućavajući sebi još dobrih prilika. U 88. minutu,  Brašanac promašuje pravi zicer. Greška je naplaćena samo dva minuta kasnije. Treći gol u mreži Partizana, delo je Raula Bobadilje.

Velika šteta za ekipu koja je svojim evropskim igrama obećavala više. Ovim porazom, nestala je i šansa za dodatne finansijske beneficije, koje bi donelo igranje u daljim fazama Lige Evrope.

Nešto pre kraja ove utakmice, Atletik Bilbao je sebi omogućio prolaz dalje, pobedom nad AZ Alkmarom od 2-1.