Ljubitelji srpskog fudbala, tradicionalno skloni beskrajnom mazohizmu, svedočili su apsolutno nerezonskoj igri selekcije Srbije i najubedljivijem porazu (0:5) u proteklih trinaest godina.

Football, ukrajina srbija 0:5
Foto: Tanjug/AP

Ponovo smo se vratili na decenijsko pitanje: ,,Kako je moguće da jedna ekipa ima tako kvalitetne pojedince, a tako loše rezultate?”

Međutim, krivica je kolektivna i ne treba je svaljivati samo na momke koji su u prvom planu i rade na otkrivanju novih, modernih frizura.

Meč protiv Ukrajine podsetio nas je na bisere domaćeg fudbala. Sećate li se remija bez golova u Jerevanu i poraza u Almatiju? Nivo očajanja u našem fudbalu pred Euro 2008, tada je bio srazmeran situaciji. Nismo otišli na to prvenstvo. Ako se po jutru dan poznaje, i ovo će ostati daleko.

      
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sinoćnje izdanje, podsetilo je upravo na pomenute (ne)mile uspomene, iako su akteri bili sasvim drugi. Generacija nesuđenog Evropskog prvenstva 2008, promenila se nekoliko puta. Igrači koji su se našli na terenu u Lavovu pod komandom Mladena Krstajića, su te 2007. pikali loptu u dvorištu iza zgrade. Većina su još bili školarci.

Međutim, kako je moguće da se posle trinaest godina i desetina potpuno novih lica, suština uopšte nije promenila, a Srbija nastavlja da na bizarne načine pada sve niže?

Nisu u petak uveče pomogli ni neki od najboljih strelaca velikih evropskih liga. Pognute glave, redom su davali slične izjave iz kojih je izbijalo razočarenje, najverovatnije kratkog daha. Nedovoljno da se zaista pozabave svim slabim tačkama u timskoj igri.

S druge strane, eksperimentisanje sa formacijama nije dalo rezultate. Odbrana je bila zbunjena brzinom Ukrajinaca, dok napad nije ni imao šanse. Tri štopera i neusklađeni vezni red koji nije bio u stanju da loptu na pravi način prenese do srpskih golgeterskih perjanica.

ukrajina srbija euro 2020
Foto: Tanjug/AP

Naviknuti na izneverena očekivanja, a ponovo razočarani. Fudbaleri i navijači, složni su u negativnim ocenama nastupa Reprezentacije.

Međutim, dok se navijači pitaju: ,,Šta sad?” otvara se i nova dilema. Kolikog će veka biti sinoćnja sramota? Dva dnevna izdanja štampanih listova? Pet naslovnica portala? Čitav vikend? Hoćemo li do ponedeljka, najkasnije utorka početi da se zanimamo nekim drugim, makar i sportskim temama?

Za kraj, sledi je najvažnije, zašto uvek ovako?

Dok u Ukrajini slave. Imaju i zašto.

Comments are closed.