Smenjen Krstajić, ukida se podela bodova u Superligi. Ukratko, dešavanja tokom protekla dva dana srpskog fudbala, posle kojih smo se vratili na početak.

Počevši od najnovijeg, smene Mladena Krstajića sa pozicije selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Nakon kratkog mandata, mahom neimpresivnih partija i debakla protiv Ukrajine, odlučeno je o rastanku Krstajića i FSS.

O naslednicima će se detaljnije diskutovati narednih dana, a trenutno je glavni pretendent Ljubiša Tumbaković koji je sa klupe Crne Gore otišao uoči utakmice protiv samozvane selekcije takozvanog Kosova.

Kada je reč o Superligi, odustaje se od koncepta prvi put izvedenog u sezoni 2015/16. Reč je o podeli bodova posle trideset odigranih kola regularnog toka lige, pred plej-of, odnosno plej-aut. Pomenuta novina je uvedena radi uvođenja dodatne neizvesnosti u samu završnicu domaćeg prvenstva i podsticanja interesovanja publike za srpski fudbal.

Međutim, Superligaši će narednu sezonu zaigrati po starom modelu, koji se sastoji od dvokružnog sistema i trideset kola šampionata.

Na ovaj način smo, fudbalski, obrnuli još jedan ceo krug. A sada, idemo ponovo.