Srbija će se na bazenu Tašmajdan boriti za rekordnu 12. titulu, uz podršku domaćih navijača. Po prvi put u vaterpolu, gol-tehnologija. Pratite Svetsku ligu uz SidelineSRB.

Andrija Prlainovic Srbija vaterpolo
FOTO TANJUG / SRDJAN ILIC / tj

Naši Delfini koji su već osvojili najveći broj titula u Svetskoj ligi, pored novog rekorda imaju i dodatan motiv za juriš na pobedničko postolje. Naime, osvajanje trofeja Svetske lige podrazumeva direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju, gde igrači selektora Dejana Savića brane titulu.

Po prvi put u vaterpolu će biti korišćena gol-tehnologija (GVMS), kojom bi trebalo da se razreše bilo kakve sumnje u bazenu.

Vaterpolisti iz osam zemalja, podeljeni u dve grupe, A i B, igraće po novim pravilima, po kojima se između ostalog pauza između druge i treće četvrtine pauza smanjuje sa pet na tri minuta, prekršaj će se izvoditi sa mesta gde je napravljen faul, a moguće je napraviti slobodan udarac i van šest metara.

Osim toga, golmanima je dozvoljena i napadačka uloga u bazenu, te će čuvari mreže smeti da preplivaju i na drugu stranu.

Grupa A: Španija, Kazahstan, Japan, Mađarska

Grupa B: Srbija, Hrvatska, Australija, Kanada

Svetska liga raspored
Raspored mečeva. Izvor: Water Polo Serbia

Srpski vaterpolisti koji se nadaju punim tribinama tokom čitavog turnira (18-23 jun), svoju prvu utakmicu odigraće u utorak protiv Australije, s početkom od 21 sat.

Za pogled sa lica mesta, zapratite i Instagram profil SidelineSRB.