Crvena zvezda je odbranila titulu nacionalnog šampionata u novom trileru protiv Partizana (75:76), koji je uložio žalbu na pogodak Bilija Berona uz korake.

Zvezda slavi titulu KLS
Foto: Aleksandar Dimitrijević RAS Srbija

Crveno-beli su uspeli da se odbrane u poslednjoj utakmici finalne serije i spreče večerašnje domaćine da uđu u majstoricu.

Praćeni fantastičnom podrškom svojih navijača, Partizan je bio na korak do pobede i izjednačenja. Vodili su crno-beli sve do početka četvrte četvrtine kada je nastao haos. Prvo, rezultatska klackalica, a zatim i grom koji je udario u krov Pionira, gaseći svetla, dok se na parketu pojavila voda. Krov balkanskog hrama košarke je prokišnjavao, a utakmica je prekinuta.

Rešavanje situacije je potrajalo oko pola sata, a maratonska završnica je tek otvorena. Raspoloženi Davidovac i Beron su smanjivali prednost, dok su egal vraćali Renfro i Pejdž, uz podršku Veličkovića koji standardno prikazuje maksimum u derbijima.

Bilo je sasvim jasno da će četvrti meč u borbi za titulu prvaka Srbije, ukupno deseti derbi ove sezone, biti odlučen na jednu loptu. Sekund pre poslednjeg sudijskog zvižduka, to se i desilo.

Partizan je imao minimalnu prednost, braneći rezultat. U svojoj jedinoj preostaloj šansi da spase utakmicu, lopta se našla u rukama Zvezdinog džokera večeri – Bilija Berona, koji je utrčao u reket i loptu, uz korake položio u koš.

Začula se sirena, poeni su zabeleženi na semaforu, a Beron je odmah sa protivničkog koša jurnuo prema svlačionici, dok se ka terenu stuštila kiša sitnih predmeta ubačenih sa tribina.

Crno-beli su ostali na terenu, uz pesmu navijača i osećaj da je moralo drugačije.

KK Partizan finale derbi
Foto: RAS Srbija

Šampionski pehar je dodeljen u gotovo praznoj hali, a medalje je igračima podelio proslavljeni srpski glumac Vlasta Velisavljević, poznat po svojoj ljubavi prema košarci.

Dok je crveno-bela strana oduševljeno pripremala mesto u vitrini za novi trofej i drugu zvezdicu na dresu, crno-beli su uložili žalbu na poslednji pogodak Berona, o čemu će biti zvanično reči u utorak.

Na ovaj način se kompletira naporna košarkaška sezona u Srbiji, koju najbolje opisuje reakcija večerašnjeg najkorisnijeg igrača. Beron je u miks-zoni, upitan za utiske kratko izjavio: ,,Samo želim da odem kući, da se odmorim od svega i vidim svoju suprugu.”