Pred polupraznom halom Pionir, Zvezda je savladala Megu u prvom meču polufinalne serije Košarkaške lige Srbije (83:72), koji su obeležili miris kokica i konfuzija na parketu.

https://www.instagram.com/p/ByN7m15HY0W/

Dok su golubovi nadletali parket, sa tribina se čuo standardan niz nežnih reči na račun suđenja.

Mega je pokazala znatno veći entuzijazam, kroz brze kontre dobru napadačku igru, otvarajući prvi susret gotovo rutinski.

S druge strane, Zvezda se prepustila početničkim greškama, lako izgubljenim loptama i promašenim trojkama. Sve su to umeli da iskoriste igrači Dejana Milojevića, koji su vodili tokom čitavog prvog poluvremena, dok se tek ulaskom u treću četvrtinu ušlo u laganu rezultatsku klackalicu. 

Završna četvrtina započeta je sa 58:57. Glavni faktor koji je obeležio ovo nedeljno popodne, pored standardno toplog Pionira, bio je miris kokica. Međutim, sa nešto više od sedam minuta pre kraja, konačno je viđena igra dostojna jednog nacionalnog prvenstva.

Dok Mega nije popuštala u ofanzivi, igrači Zvezde su razbuđeno krenuli u kontranapad. Istakli su se Rivers, Beron i Čović, dok je Branko Lazić ponovo rizikovao zdravlje zarad odbrane, uz hazardersko bacanje pod svoj koš.

Iako je utakmica završena u korist crveno-belih, trener Milan Tomić nije bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe u takmičenju koje svake sezone generiše sve manje interesovanja.

Prestiž KLS odavno je nestao u birokratskoj magli ABA lige i pogledu ka Evropi, što je lako primetiti osvrtom na tribine na kojima je malobrojna publika odmarala uz entuzijazam dostojan susreta dve srednjoškolske ekipe.

Takmičenje od ogromnog značaja za proboj i uigravanje mladih talenata, čini da klubovi doslovno mole gledaoce da se pojave i podrže prvi tim u borbi za trofej koji je nažalost izgubio na relevantnosti.

Naredna utakmica ove polufinalne serije, igraće se u utorak u dvorani Mega Factory, dok druga polufinalna serija između Partizana i FMP-a počinje u ponedeljak uveče.