U okviru 13. kola domaće Jelen superlige, za sada je odigrano šest utakmica. Sem pobede Voždovca u Novom Pazaru rezultatom 1-0 na domaćem terenu, te još jedne pobede OFK Beograda, protiv gradskog rivala, ekipe Rada rezultatom 2-0, izdvojio se i remi Partizana od 2-2.

Partizan je došao samo do remija na surduličkom Gradskom stadionu, izazvavši burne reakcije u taboru crno-belih. S druge strane, novopečeni Superligaš, očekivano je zadovoljan ovakvim rezultatom, posebno zato što se ekipa Miloša Veselinovića vratila u život, nakon dva primljena gola u prvom poluvremenu.

Partizan nije uspeo da zadrži veliku prednost nad surduličkom ekipom, potvrdivši tako više nego očigledne simptome pada forme, te nedostatka konkretnih taktičkih zamisli u beogradskom timu. Ovakvi superligaški rezultati, u direktnom su kontrastu sa izdanjima koja su crno-beli pružali kroz evropske kvalifikacije, te prva dva kola Lige Evrope. Već nedeljama se bezuspešno traži rešenje velikog problema u Humskoj. Kako navode neki od beogradskih medija, jedno je na pomolu. Naime, reč je o odlasku sadašnjeg šefa struke Zorana Milinkovića.

Milinković je navodno večeras podneo ostavku, za koju je još uvek nepoznato hoće li biti prihvaćena. U četvrtak predstoji sednica Upravnog odbora kluba, na kojoj bi sudbina dosadašnjeg trenera trebalo da bude rešena. Kao najverovatnija opcija, javlja se sporazumni raskid ugovora.

Poznato je da se kod nas kao najlakše rešenje za neuspehe kluba prvo menja trener. Jasno je da su neophodne korenite promene u koncepciji igre, te mentalitetu igrača. Dešavanja koja ne dolaze preko noći, koja iziskuju dugotrajni trud. Upravo zato su značajne promene tako retka pojava u domaćem fudbalu. Način na koji će se “Valjak” nositi sa neizbežnim delimično će se ukazati sportskoj javnosti u ranim popodnevnim časovima.

Nakon nedovršenog 13. kola, Partizan zaostaje jedanaest bodova za trenutnim liderom, Crvenom zvezdom, koja ima 32 poena i utakmicu manje.

10 CommentsComments are closed.