Fudbalski klub Crvena zvezda, obavestio je danas javnost o podnošenju svih neophodnih dokumenata u Fudbalskom savezu Srbije, koraku koji će ih približiti  ka procesu dobijanja nove licence UEFA. 

Foto: Blic.
Foto: Blic.

Reč je o dokazima ispunjavanja uslova finansijskog fer-pleja, koji zahteva evropska kuća fudbala. U međuvremenu su potpisani i sporazumi o reprogramu potraživanja sa klubovima, kojima nisu izmireni dugovi. Ovaj korak je bio jedan od ključnih u omogućavanju podnošenja standardnog seta papirologije, za evropsku komisiju.

Kako se navodi u saopštenju iz Ljutice Bogdana, Zvezda se zahvalila: “Zaposlenima u našem klubu, našim bivšim i sadašnjim igračima, bivšim i sadašnjim trenerima, kao i klubovima kojima dugujemo, a koji su potpisali sporazume o reprogramu svojih potraživanja i na taj način pokazali veliko razumevanje, poštovanje, ljubav i prijateljski odnos prema Crvenoj zvezdi.”

“Želimo da se zahvalimo i prijateljima našeg kluba koji su sa računa svojih privatnih kompanija pozajmili novac Crvenoj zvezdi kako bi se isplatili oni igrači koji nisu pristali na reprogram celokupnog potraživanja…”

Crvenoj zvezdi predstoji nadgledanje od strane UEFA, u martu naredne godine. Nakon ove kontrole, biće poznata sudbina crveno-belih u Evropi. “Iskreno se nadamo da ćemo i tada izvršiti sve naše obaveze i na taj način obezbediti licencu za UEFA takmičenja i kvalifikacije za Ligu Šampiona.” -dodaje se u Zvezdinom saopštenju za javnost.