Vaterpolo reprezentacija Srbije, doživela je pravi preporod. U četvrtfinalu se protiv selekcije Španije iskazala sva snaga evropskog i svetskog šampiona, za silovit ulazak u polufinale. Čeka se noć i novi protivnik.

sp-mandic_620x0.jpg
Foto: TANJUG

In their best match yet, Serbia beats Spain for a spot in the Mens Water polo Semifinals. A 10:7 win was marked by a solid standing in all the aspects of the Serbian strategy, while it is now clear that the World and European Champions are ready in Rio. 


Odlično se branio igrač više, a Branislav Mitrović je imao svoju najsigurniju utakmicu na turniru. Prva četvrtina je konačno bila za primer, uz zaista odličan početak naših Delfina. Ekipa Dejana Savića, nastupila je sigurno i stabilno, a kraj prvog poluvremena je bilo začinjen bombom Miloša Ćuka.

Došlo je do blagog pada u trećoj četvrtini, tokom koje su se španski igrači polako vraćali u igru. Međutim, ta je serija bila kratkog daha, a dileme o pobedniku ipak nije bilo, čak ni u samoj završnici kada je Aleksić bio isključen zbog tri faula.

Filip Filipović obezbedio je pravu dozu adrenalina svojim saigračima uz atraktivne pogotke. Dušan Mandić bio je najefikasniji, a upravo je on obezbedio i poslednji gol na utakmici. Svojevrsni ,,tačku na i” našeg najboljeg dosadašnjeg nastupa na Olimpijskim igrama.

Delfini su dodatno ulepšali fenomenalan takmičarski dan, nakon ulaska Davora Štefaneka u finale (do 66kg), te prolaska košarkašica u polufinale.

Nema dileme da je najbolja svetska ekipa zaista u Riju.