Selekcija Srbije ubedljivo je prošla i svoju treću proveru pred početak kvalifikacija. Večeras je savladana reprezentacija Grčke, uz debi Marka Gudurića i Radeta Zagorca na domaćem terenu.

8663978505772cc48b283d110174655_w640.jpg
Foto: Starsport

Despite a good start, Greece loses to Serbia in the Belgrade Arena, in their last friendly match before the all-important Olympic qualifiers. The debut of Gudurić and Zagorac goes to show the talented future of Serbian basketball.

Iako prvu deonicu nije započela najsjajnije, ekipa Saše Đorđevića je nakon prvih deset minuta počela da se kreće u pobedničkom ritmu. Grčkih +7, smanjeno je uz pomoć kapitena Miloša Teodosića, te Nikole Jokića čije je ime gotovo zagarantovano na konačnom spisku. Povelo se ubedljivije tek pred kraj prvog poluvremena (48:42), a u međuvremenu je na teren izašao Marko Gudurić, po prvi put u seniorskom dresu reprezentacije Srbije. Prvi poen je bila trojka iz ugla, u prepoznatljivom stilu.

Treća četvrtina donosi rast prednosti Srbije i odlične poteze Teodosića, Bogdanovića i Štimca. Našem napadu ne odoleva ni stameni Burusis. Do maksimalne prednosti se dolazi početkom četvrte četvrtine (+12), razigrao se Gudurić za fenomenalan ali-up sa Nemanjom Dangubićem. Brze kretnje Stefana Jovića, pokazale su da će po potrebi Teodosića imati ko da odmeni.

Kada smo već kod izmena, još jedan od pripadnika mlađe generacije srpskih košarkaša, večeras je imao debi u Areni. Nešto manje od pet minuta pre kraja susreta, na parket je istrčao i Rade Zagorac. Reprezentativci Srbije su bez sumnje mogli da odahnu i lagano uvećavaju prednost do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Najkorisniji bio je Jokić sa 20 poena. Slede Teodosić sa 16 i Raduljica sa 14.

Ekipi Saše Đorđevića sada sledi kratka pauza, te kvalifikacioni turnir od ključne važnosti za učešće Srbije na Olimpijadi. Uprkos činjenici da konačni spisak još nije poznat, od ovih momaka se, prećutno ili ne, očekuje mnogo.

5 Comments


Comments are closed.