Iceland, living the dream!

Reprezentacija Islanda, nastavila je da prevazilazi sva očekivanja. Savladana je Engleska rezultatom od 2:1. Srčani Islanđani, nadoknadili su zaostatak od jednog gola i ostvarili cilj plasmana u četvrtfinale.

2622.jpg
Photo: The Guardian

Up until a month ago, very few people knew of the Iceland National Team. Tonight, they beat England, moving into the quarterfinals of the Eurocup. The team which is not worth millions, whose players have regular jobs and an occasional extra consonant in their last names, has brought up millions of fans around the world to enjoy the victory of sport, above everything else. The final result was 2:1. After the shocking result, Hodgson resigned as England’s manager.

Do pre mesec dana, Nacionalna selekcija Islanda malo je koga zanimala. Njihove šanse za opstanak na Evropskom prvenstvu, dovođene su u pitanje uz podsmeh. Međutim, hrabra ekipa sa samog severa Starog kontinenta, nastavila je da oduševljava brojne navijače svoje zemlje, ali i simpatizere širom sveta, koji uživaju u posmatranju pobede fudbala.

Ekipa koja ne vredi milione, niti ima visok plasman na rang listama, savladala je favorizovane Engleze uz dva odlična pogotka. Runi je već u četvrtom minutu bio precizan iz penala, a činilo se da je malo toga moguće za Islanđane. Ipak, golovi Sigurdsona i Sigtorsona u razmaku od samo deset minuta, raspršili su nade Engleza.

3798.jpg
Photo: The Guardian

Igrači Roja Hodžsona (koji je u međuvremenu podneo ostavku), ostali su šokirani, na zemlji u suzama, dok su Islanđani, čija imena je nesumnjivo teško izgovoriti pravilno, a još teže napisati, slavili zajedno sa svojim navijačima. Miljenici ljubitelja sporta, svoje putešestvije kroz Euro će nastaviti trećeg jula, u duelu sa domaćinom – Francuskom.