U Beogradu je u toku otvaranje prve atletske dvorane, nakon kojeg će uslediti i miting pod nazivom Serbia Open, za koji se organizatori nadaju da će postati tradicionalna, godišnja manifestacija.

Obilazak-Atletske-dvorane-5.jpg
Photo: RTS

After a five year long campaign, Belgrade has got its first indoor field dedicated to athletics. The current and future Olympians will now have a space for training and competing, within their own country, which is expected to vastly improve the training quality, and ease new generations into pursuing this very path in sport. To commemorate the opening of the first hall of its kind in the region, a one day meeting is being held, by the name of Serbia Open


Otvaranje dvorane posvećene isključivo atletici, predstavlja veliki korak u standardizaciji i popularizaciji “Kraljice sportova”, čime se omogućava pomoć domaćim atletskim klubovima, posebno tokom zimskog dela sezone. Predviđeno je da svi beogradski klubovi dobiju najmanje hiljadu sati besplatnih treninga, što će olakšati rast i razvoj novih generacija talenata.

Ministar sporta Vanja Udovičić, podsetio je važnost razvoja insfrastrukture, kako bi se naši sportisti za velika svetska takmičenja konačno spremali u Srbiji, uz sve neophodne uslove, dok je predsednik ASS Veselin Jevrosimović istakao jedinstvenost ovakvog objekta u regionu:

Atletski san je ostvaren. Ne možemo više da kažemo da nemamo uslove, imamo ih, i to svetske. Želim da se zahvalim premijeru, Ministarstvu omladine i sporta, kao i Ministarstvu odbrane, uz čiju pomoć smo izgradili atletski hram, jedinstven u ovom delu Evrope.

Izgradnjom i otvaranjem ove dvorane, trebalo bi da započne serija gradnje objekata širom zemlje, namenjenih treningu i razvoju domaćeg sporta, čime bi se omogućio neometani rad sadašnjih i budućih olimpijaca.