Košarkaši Srbije u Gruziji su nadigrali domaću selekciju rezultatom 66:92 i plasirali se na Eurobasket! Naplaćeni su dugovi iz Beograda, a briljirao je Petrušev.

Gruzija Srbija
Foto: FIBA

Bilo je potrebno našim reprezentativcima gotovo čitavo prvo poluvreme za pronalaženje pravog ritma. Vođstvo od +6, nije delovalo preterano spektakularno, iako je upravo Gruzija neprijatno iznenadila Srbiju u Beogradu pre godinu dana.

Međutim, u nastavku su se raspucali gotovo svi srpski prvotimci, lako uvećavajući vođstvo protiv domaćina. Igru su nosili sjajni Filip Petrušev (27p, ind. 30) koji je ujedno i igrač utakmice, kao i Danilo Anđušić (22p, ind. 24). Pitanje pobednika je određeno još sredinom treće četvrtine, a Srbija je zaigrala kako se i očekivalo.

Plasmanom na Eurobasket, uspostavljen je normalan poredak, a naša reprezentacija je jedan od glavnih pretendenata na evropsku krunu.

Ekipu Igora Kokoškova, koga je danas menjao Dejan Milojević, u ponedeljak čeka utakmica protiv reprezentacije Švajcarske, koja više nema nikakav takmičarski značaj.