Vaterpolisti Srbije ostvarili su pobedu u prvom meču Finalnog turnira Svetske lige. Nakon skoro sat vremena prekida, Delfini su slavili 12:8 protiv borbene Australije.

Srbija vaterpolo Svetska liga
Za vreme pauze, vaterpolisti su se rasplivavali u zatvorenom. Foto: J.L.

After an hour of rain delay, Serbia was able to get back into the match and beat Australia with a full focus and 12 goals during their first match at the World League Superfinal.

Pauzu zbog pljuska nakon započete druge četvrtine su igrači Dejana Savića iskoristili za vraćanje fokusa i ulaska u igru u pravom stilu na koji su odavno navikli srpsku publiku.

Delfini su poništili vođstvo Australije od 5-3 golom Nemanje Vica, nakon čega je naša reprezentacija ušla u gol-seriju, koju je rutinski do kraja doveo Andrija Prlainović.

Na utakmicu se osvrnuo selektor Dejan Savić: ,,Australija je jedna kvalitetna ekipa. Bio je izuzetno loš početak, ali definitivno smo kontrama uspeli da zaslužimo pobedu.”

Usledila su pitanja novinara o igranju po pljusku.

,,Ni kiša ni sneg, ne mogu nam ništa.”, nasmejao se selektor.

,, Zašto teški uslovi? Uslovi su bili fenomenalni, a to što je vreme takvo, šta da radimo.”

U svojim izjavama nakon utakmice, srpski vaterpolisti su potvrdili da im kiša ne smeta, ali da bi zbog gledalaca naredni meč protiv Hrvatske bilo mudro premestiti u zatvoreni bazen:

,,U vodi se ne oseća kiša, ali je malo neprijatno kada se čuje grmljavina. (…) Nadam se da će organizatori možda preduhitriti loše vreme, pa organizovati unutra.”, istakao je Stevan Mitrović.

Naredni meč, vaterpolo klasik između Srbije i Hrvatske, na programu je u sredu od 21 sat.