U poslednjoj pripremnoj utakmici na domaćem terenu pre početka Olimpijade, Delfini su savladali Mađarsku sa 12:11. Sprema se pohod na Rio.

FullSizeRender.jpg
Photo: J.L.

In their last prep match in home waters, Serbia has beat Hungary by 12:11 in a true water polo spectacle, that these two National teams guarantee every time they meet. The Dolphins are now off to Italy for their final round of preparations, and then it is off to Rio.

Veliki broj ljubitelja vaterpola, okupio se danas na SRC Tašmajdan, kako bi pozdravio naše vaterpoloiste. U prijatnoj atmosferi, viđene su dobre igre sa obe strane, koje su otvorile plivalište za vaterpolo mečeve nakon deset dugih godina.

Mađari su poveli sa 4:2, a Delfini su u prvom poluvremenu morali da jure razliku, s obzirom na činjenicu da su igrači Tibora Benedeka bez dileme realizovali šanse sa igračem više.

Promena golmana u domaćem taboru, donela je i promenu dinamike u bazenu. Torpedovali su Filipović, koji je danas postigao i svoj petstoti reprezentativni gol, Pijetlović i Aleksić. Selekcija Srbije, došla je do dvocifrenih poena, nakon čega o pobedniku više nije bilo dileme, iako su gosti uspeli da ponovo smanje razliku.

https://www.instagram.com/p/BIImxh4DfRK/?taken-by=stylish933

Pamtiće se i odličan pogodak Gabora Kiša, koji je loptu proturio u gol iza leđa, izazvaši aplauze srpske publike pred kraj prvog poluvremena. Ovakvi potezi, podsetnik su na veliko sportsko rivalstvo između srpske i mađarske selekcije, čije utakmice podrazumevaju pravi vaterpolo spektakl.

Nakon ove pobede, reprezentativci Srbije kreću u Italiju na finalni deo priprema i dodatno uigravanje, a zatim ka destinaciji od koje se mnogo očekuje – Rio.