U prvoj utakmici kvalifikacija za SP, Orlovi su na stadionu Rajko Mitić uspeli da iščupaju samo bod protiv Republike Irske (2:2). Odigralo se uprkos kiši, uz veliki broj poznatih lica iz sveta sporta.

156175033757cdd35c08772610467212_w640.jpg
Foto: Starsport

Nije počelo dobro za igrače Slavoljuba Muslina. Već u trećem minutu susreta, gosti su poveli, a rezultat se nije menjao do kraja prvog poluvremena, uprkos odličnoj šansi za Aleksandra Mitrovića u 35. minutu. Mitrović je promašio pravi zicer sa male razdaljine od protivničke mreže.

S druge strane, Srbija nije prikazivala efikasnu igru, a prelazak polovine terena bio je otežan, gotovo nemoguć. Nakon prve deonice, u drugu se ušlo nešto bolje. Pao je i prvi gol za Srbiju u ovim kvalifikacijama. Kroz penal je u 68. minutu izjednačio Kostić, a poveli smo golom Dušana Tadića, samo tri minuta kasnije.

Situacija na terenu je delovala kontrolisano, a odbrana se aktivirala u očuvanju rezultata. Međutim, Irci su motivisano krenuli u ofanzivu, a Rajković je uspeo da mrežu odbrani samo jednom. U 81. minutu je Marfi doneo izjednačenje svom nacionalnom timu, koji je večeras bodrio zavidan broj gledalaca.

Kraj utakmice, sa rezultatom 2:2 i podelom bodova pred nastavak u Irskoj i situacija koja na prvi pogled više odgovara našim budućim domaćinima.