Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Igrama u Tokiju i postala prva Srpkinja sa dva olimpijska zlata u karijeri.

Milica Mandić Tokio
Foto: Javier Soriano/AFP/ Profimedia

Prvo olimpijsko zlato za Milicu bilo je i prvo za Srbiju kao samostalnu državu, sada već davne 2012. godine u Londonu. Danas je naša tekvondoka ponovo ispisala stranice sportske istorije, pobedom nad korejskom reprezentativkom Li rezultatom 10-7 u finalu kategorije preko 67 kilograma.

Očekivao se težak meč, s obzirom na činjenicu da je Li istinska predstavnica južnokorejskog stila tekvondoa. Ipak, Milica je sigurno dolazila do bodova i udaraca i na kraju ubedljive prednosti.

Milica je sa trenerom proslavila novo zlato, kao i prvi put. Zatim se uz suze radosnice popela na najviše postolje i otpevala himnu ,,Bože pravde”. Uprkos maski na licu, sreća srpske Zlatne devojke je bila jasno vidljiva. Za ponos naše najuspešnije olimpijke, njenog tima, porodice, prijatelja, ali i čitave jedne nacije koja je iz svojih domova himnu pevala zajedno sa njom.

Zlato Milice Mandić takođe predstavlja drugu srpsku medalju u tekvondou na Igrama u Tokiju, nakon što je proteklog vikenda Tijana Bogdanović osvojila bronzu.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.

Comments are closed.