Alkojano je savladao Real Madrid (2:1) i prošao u osminu finala španskog Kupa kralja! Igrači željni pobede su sa desetoricom izborili najveći rezultat u istoriji kluba. Kazanova poentirao u završnici, golmanu stan na plaži.

Alkojano 2
,,Nastavljamo da sanjamo.” Foto: Alcoyano via Twitter

Rezultat nakon odigranih 90 minuta je bio 1-1, ali se od ekipe Zinedina Zidana očekivalo da meč uvede u rutinsku završnicu. Ipak je Kraljevski klub vrednosti od 782 miliona evra igrao protiv trećeligaša čija vrednost ne prelazi 3 miliona.

Međutim, fudbal ne bi bio naš najdraži sport da nije spektakularnih sportskih bajki.

Tim iz malog valensijanskog grada Alkoj je od 110. minuta ostao sa desetoricom na terenu, a pet minuta kasnije poveo protiv Reala, golom Huanana Kazanove.

Španac zvučnog prezimena je poentirao nakon efektne akcije, šokirajući svoju i gostujuću ekipu, a Zidanovi puleni se nisu oporavili. Francuski stručnjak je mogao samo da uputi kiseo osmeh prema kameri i čeka poslednji sudijski zvižduk.

Ipak, pored golgetera, veliki deo večerašnje pobede je zasluga golmana Hose Huana Figerasa, koji je odbranio deset šuteva u okvir gola, više od bilo kog drugog golmana protiv Reala tokom ove sezone. Najbolji poklon za svoj predstojeći 42. rođendan.

,,Sada bih mu dao sve što traži, ako treba i stan na plaži sa pogledom na more.” -izjavio je predsednik Alkojana Antonio Hustisija.

Rekorder večeri je potvrdno odgovorio: ,,Može (stan, prim. aut.), ali da je sa garažom.”

Dok grad od oko 62 hiljade stanovnika slavi istorijsku pobedu i čeka narednog protivnika, navijači Reala su šokirani. Osim ispadanja iz Kupa, itekako se uzima u obzir činjenica da je osvajača Lige šampiona eliminisao tim iz Segunde B, pa je opcija rekonstrukcije nametnuta kao neminovnost.