Nikola Jokić je briljirao u meču protiv Kingsa i natavio da niže lične i ligaške rekorde! Uprkos porazu Nagetsa (119:114), srpski as je postigao neverovatnih 50 poena – najveći učinak u karijeri!

Jokić
Foto: NBA

Denver već neko vreme nije na najvišem nivou, što nikako nije omelo Jokića da večeras pruži svoju najbolju partiju u NBA do sada. Naš fenomenalni centar je upisao dabl-dabl od 50 poena i 12 asistencija, što je pored novog ličnog rekorda i najviše dostignuće jednog centra u najjačoj ligi sveta.

Naime, Jokić je prvi igrač koji je na ovoj poziciji još od 1980. upisao 50 poena i više od 10 asistencija. Bez ikakvog iznenađenja, najkorisniji igrač utakmice je bio upravo skromni Vojvođanin.

Uprkos briljantnoj partiji, jasno je da su Jokiću neophodni saigrači koji će zajedno upisati još barem 70 poena, kako bi se Denver izvukao iz rezultatske krize. Međutim, uzimajući u obzir roster Nagetsa sve se češće govori o mogućnosti promene sredine, koja bi srpskom asu pružila kompetitivniju situaciju na terenu i samim tim, veće šanse za šampionski prsten koji itekako zaslužuje.