Voždovac je ubedljivo savladao Inđiju na Krovu rezultatom 4:1 u okviru desetog kola Linglong superlige, za porast samopouzdanja i 7. mesto na tabeli.

Voždovac Inđija Superliga
Foto: J.L.

Pobeda koja je došla u pravom momentu, s obzirom na prethodnih 11 bodova u 9 odigranih utakmica i napornih mečeva protiv Čukaričkog i Crvene zvezde.

Prvi gol na voždovačkom Krovu, pao je već u trećem minutu igre, kada je Inđiju načeo Miloš Stojčev.

Tokom uvodnih dvadeset minuta je viđena nešto grublja igra, a ređale su se prilike za Voždovac i Inđiju. Prilika za izjednačenje bila je iz penala koji je skrivio Nikić. Međutim, Rogač je šutirao u maniru Serhija Ramosa, te je lopta završila preko gola, daleko od Marka Ilića.

Deset minuta kasnije (33′), usledila je nova šansa za ekipu Srđana Blagojevića. Čermelj je završio sam ispred gola, međutim mrežu je odbranio Ilić.

Uprkos nizu dobrih prilika za momke u zelenim dresovima, rezultat je ostao nepromenjen. Međutim, pred golom su se konačno snašli u 47. minutu kada je Tomić po dijagonali fintirao Hajdina i loptu poslao u protivničku mrežu.

Tri minuta kasnije, usledila je prva u nizu otvorenih prilika za voždovačke Zmajeve. Promašaji nisu odvratili ekipu Voždovca, te je u narednom prodoru ka protivničkoj polovini Mašović po desnoj strani dodao loptu za Stojčeva, koji je precizno šutirao za novi gol domaćih.

Voždovac je zatim stihijski krenuo u odbranu, koja se zasnivala na brojčanoj nadmoći, a ne na konkretnoj stilskoj ili taktičkoj zamisli trenera.. Dovoljno da se sačuvaju od daljih pokušaja Inđije.

Alen Mašović se večeras upisao u strelce, tako što je po desnoj strani savladao golmana Miloja Prekovića, za prednost od 3-1, uprkos nešto manjem posedu lopte, 48-52% u korist Inđije, koja je ponovo pokazivala nagoveštaje ofanzivne inicijative.

Odbrana je, ipak bila nedovoljno aktivna, te je Voždovac imao novu priliku za gol, koju je osujetio Preković. S druge strane, Vasilije Janjić je imao odličan ugao za šut u šesnaestercu, a loptu je udaljio Ilić.

U narednoj kontri za Voždovac, Stojčev je pokušao da uveća prednost svoje ekipe, bez uspeha. Odmah je fauliran, ali je mogao da nastavi meč.

Tokom poslednjih petnaest minuta, smenjivala se ofanziva na obe strane. Pokušao je Bjeličić da postigne drugi gol za Inđiju u 89. minutu, ali je bio neprecizan. Nivo igre nije opao, uprkos sve bližoj završnici susreta.

Nova akcija na polovini gostiju, započela je štiklom Zličića, po desnoj strani, ali je odbrana Inđije uspela da se odbrani od opasnosti. Međutim, ne i nakon gužve koja se formirala u petercu Prekovića. Za konačnih 4:1 se pobrinuo Dević.

O meču su pred novinarima govorili treneri Blagojević i Koković:

,,Ponavljaju se stvari iz utakmice u utakmicu za koja nemamo rešenja,” počeo je Srđan Blagojević.

Voždovac Inđija Press
Foto: J.L.

,,Pokušali smo našim konceptom da dođemo do rezultata i ovog puta. Sve je to za ozbiljnu analizu. Jako nam je teško i moramo da se zapitamo u kom semru ovo vodi”, nastavio je šef struke četrnaestoplasirane Inđije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

,,Ono što je sigurno je da su se moji momci potrudili. Ali je iluzorno navoditi sve dobro, kada je rezultat 4:1 u korist protivnika.” zaključio je Blagojević.

Zatim je svoje utiske izložio Radomir Koković:

,,Ja sam ovu utakmicu okarakterisao kao najtežu u polusezoni. Inđija je jako nezgodna ekipa.”

,,Jako sam zadovoljan zbog načina na koji smo igrali večeras. Ekipa je dosta fizički i emotivno potrošena. Mislim da se u nekom momentu to videlo na terenu. Čestitam mojim momcima koji su večeras uspeli da budu pravi.”

Osvrnuo se na specifičnosti večerašnje igre: ,,Sudar ekipa koji je po konceptu sličan. Složio bih se (sa izjavom Blagojevića, prim. aut.) da je za naš fudbal bolje da postoji još ovakvih ekipa, koje su snažne u zadnjoj liniji i aktivni u napadu.”, potvrdio je Koković.