Posle poraza  (0:2) u 161. Derbiju, Zvezda je prvenstvo nastavila pobedom na narednom gostujućem terenu. Rezultatom 1:3 su savladali Voždovac na Krovu.

Voždovac Zvezda 19
Foto: J.L.

Prvu konkretnu šansu iskoristio je Miloš Degenek za vođstvo Zvezde u 15. minutu igre. Sasvim očekivano, usledilo je oduševljenje glasnih navijača crveno-belih.

Voždovac u nastavku bio aktivniji, a crveno-beli su se povukli na svoju polovinu. Međutim, devet minuta kasnije, Ben je zatresao mrežu Zmajeva. Znatno konkretnija igra u napadu ekipe Vladana Milojevića, uz ofanzivniji pristup, u odnosu na partije viđene proteklih nedelja.

Tokom drugih dvadeset minuta, Igrači Radeta Kokovića su se konačno aktivirali u kontrama. Iz brze akcije je poentirao Mašović za smanjenje prednosti crveno-belih na 1:2 u 30. minutu.

Crveno-beli su zatim pokušali da korišćenjem presinga dođu do novih gol-šansi. Zadržavali su loptu u nogama i imali 65% poseda lopte, tokom uvodnog dela prvog poluvremena, da bi se u završnici broj smanjio na 58%.

Međutim, Voždovac se trudio da kreira prostor od postojećeg materijala. Sjajna šansa je usledila u 37. minutu. Nišić je asistirao Zličiću, koji je loptu uputio u spoljni ugao desne strane mreže. Dovoljno za stres gostiju i žal malobrojnih domaćih pristalica.

Iako nadjačani, Zmajevi nisu odustajali od pokušaja da barem smanje prednost. Poslednj pokušaj na gol imao je Voždovac, kada je Nišić snažno, ali neprecizno zapucao na gol, pa je lopta završiila daleko od mreže Milana Borjana.

Standardnim manirom, drugo poluvreme je otvoreno nešto sporijim tempom i bakljadom Delija. U 51. minutu igre, kada se dim iz baklji slegao, Gajić povećava prednost crveno-belih na 1-3, posle gužve po levoj strani.

Uz ubedljivu prednost, došlo je do opuštanja u taboru crveno-belih. Gotovo ujednačenog poseda 40-60 u korist Zvezde, ušlo se u poslednjih dvadeset minuta na voždovačkom Krovu.

Marko Marin, koga je u 78. minutu zamenio Mirko Ivanić, standardno je nosio vezni red, a večeras je postojala disonanca između veznog reda i odbrane.

Pred sam kraj meča, domaćini su otvarali nove šanse po desnoj strani, međutim bez uspeha. Poslednji sudijski zvižduk, označio je pobedu Zvezde i povratak samopouzdanja ekipe Vladana Milojevića, uz primer da je moguće napustiti ideju bunkera, iako su i večeras viđeni momenti nepotrebnog povlačenja na sopstvenu polovinu. 

Startne postave:

ZVEZDA: Borjan, Gajić, Degenek, Pankov, Marin, Fernandes, Petrović, Ben, Gobeljić, Kanjas, Vukanović.

VOŽDOVAC: Ilić, Mašović, Stojčev, Nišić, Zličić, Lasickas, Daničić, Stanisavljević, Mikić, Purtić, Nikolić.

Novinarima su se obratili šefovi stručnih štabova obe ekipe, a prvo je Vladan Milojević iskazao svoje utiske o večerašnjem susretu.

O Marku Marinu i potencijalnoj poštedi kapitena Zvezde za subotu, kratko je odgovorio: ,,Videćemo sutra na treningu”, dok je nepreciznost u igri okarakterisao kao nedopustivu: ,, Nadam se da se to više neće ponavljati. Ne bi trebalo.”

Osvrt na minuli 161. Derbi i poraz od Partizana je sveo na minimum.

Zatim je govorio trener Voždovca Rade Koković:

Šef struke Zmajeva je odgovorio na pitanje o učinku od jedanaest bodova u devet kola:

,,Zavisi kako gledate na to. Činjenica je da smo promenili deset startera u odnosu na prethodnu sezonu. Jako je zahtevan i težak put (građenje novog prvog tima, prim. aut.), koji zahteva kontinuitet i vreme.”

,,Dobro je da se ne podvlači crta posle devet kola. Mislim da smo na pravom putu. Još jednom, čestitam svojim momcima i mislim da će sve to biti bolje kako vreme bude odmicalo.” , zaključio je Koković.