Odlična partija Srbije obeležila je pobedu nad selekcijom Finske (100:70). Igra kao iz udžbenika pokazatelj je uspešnog podizanja forme. Za sada sve teče po planu, a sedi Izrael.

Foto: FIBA

Serbia beat Finland (100:70) for their third consecutive Eurobasket win after a schoolbook offence and very stable defence created a basis for a 30+ lead. So far everything is working according to the plan of coach Pešić. Next up – Israel.

Najveće vođstvo Srbije bilo je 36 poena. Uprkos jasnoj prednosti naših momaka, nisu se opustili u drugom poluvremenu. Odbrana je bila na nivou tokom gotovo čitavog toka utakmice. Finska je pružila otpor samo u trećoj četvrtini.

„Ušli smo sa velikom energijom i požrtvovanjem. Recept za naredne mečeve je dizanje forme kroz EP kao što smo i najavili. Posle se nadamo Berlinu i daljem uspehu. Najvažnije je da smo bez poraza” -rekao je kapiten Vladimir Lučić odmah nakon pobede.

Šestorica dvocifrenih

Pored odbrane, funkcionisao je i napad uz dobro šutersko veče među prvotimcima Svetislava Pešića koji su pred sam kraj zaokružili na stotku. Pogodio je Ognjen Jaramaz.

Večeras smo videli po 14 poena Micića i Nedovića, novi dabl-dabl Nikole Jokića (13p, 14sk), 13 za Kalinića, 12 za Lučića i 11 za Gudurića. Više nego dovoljno za optimizam srpskih navijača i posebno oduševljenje onih koji košarkaše bodre kraj parketa u grupnoj fazi Evropskog šampionata.

U nastavku se očekuju igre Nikole Milutinova koji je danas stigao među saigrače. Svi postepeno stiču vreme na terenu, kao što je selektor i najavio nakon naše prve pobede.

Naredni protivnik biće selekcija Izreala, koji je večeras izgubio od Poljske. Imamo manje od 24 sata za odmor. Sutra od 21.00 – grabimo dalje.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.