Vaterpolisti Srbije trenirali su pred medijima na bazenu Milan Gale Muškatirović, uoči priprema za odbranu zlata u Tokiju. Svi su zdravi i spremni za odlazak na dugo iščekivane Olimpijske igre.

Delfini selektora Dejana Savića zaplivao je prvo na otvorenom, a kasnije i zatvorenom bazenu u vedroj i radnoj atmosferi. Selektor insistira na konstantnoj komunikaciji u bazenu od svojih igrača, koji će boje Srbije braniti u sastavu: Pijetlović, G., Mandić, Dedović, Ranđelović, Rašović, S., Pijetlović, D., Lazić, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, Mitrović, S., Mitrović, B. Za većinu aktuelnih nosilaca igre, ovo je poslednji olimpijski ciklus. Samim tim dodatni motiv, ali i pritisak da Tokio prođe tačno kako treba.

Delfini su na početku treninga govorili o svojim impresijama i očekivanjima. Najvažnija činjenica – svi su zdravi i daće sve od sebe da tako ostane:

,,Želja nam je da dođemo u Olimpijsko selo, da ne bude nekih komplikacija u putu. Idemo prvo u Kašivazaki, tamo smo bili pred SP u Gvanžou. Sparingovaćemo sa Crnom Gorom i uraditi završni deo kompletnih priprema. (…) Uradićemo sve da poštujemo epidemiološke mere i izbegnemo svaku neprijatnu situaciju.” – naglasio je Dušan Mandić.

Naš MVP je dodao da celoj ekipi podrška iz Srbije izuzetno znači, ali i da je odbrana titule, koju čitava sportska javnost prećutno očekuje, težak zadatak:

,,Prošli smo mnogo toga zajedno… Osvajali i sedma i peta mesta i zlato. Bitno je da idemo korak po korak, jaka je konkurencija, teška je grupa i da se kroz grupu spremimo za četvrtfinale koje je uvek najvažnija utakmica. (…) Lepše je igrati sa publikom, kako nama, tako i svima, ali mi imamo svoj cilj i idemo prema njemu.” – zaključio je Mandić.

Srbija će olimpijsku titulu iz Rija braniti u veoma zahtevnoj grupi B sa reprezentacijama: Španije, Crne Gore, Hrvatske, Kazahstana i Australije.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.