Novosadska Vojvodina, propustila je večeras i poslednju priliku da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope. Ekipa Zlatomira Zagorčića, izgubila je u oba navrata dvomeča protiv češke Viktorije Plzen. Nakon prošlonedeljnog poraza u gostima od 3-0, Lale nisu uspele da iskoriste prednost domaćeg terena, te su Česi upisali rezultat od 2-0, i lako produžili u Ligu Evrope.

Novosadskim crveno-belima, nije manjkalo inicijative. Od samog starta su prikazali ofanzivnu strategiju i kreirali prilike, ali su Česi situaciju preokrenuli u svoju korist. Još jednom se pokazalo da je rezultatski jedino bitan broj ostvarenih šansi. Kao i jučerašnju utakmicu Partizana, i večerašnje izdanje Vojvodine su obeležile izgubljene šanse, te nedostatak prave organizacije u kaznenom prostoru protivnika. Odbrana Plzena je bila dovoljno snažna, da odbije gotovo sve napade domaćina, čak i u momentima kada je rezultat dvomeča već bio rešen.

Uz pevanje parole “Kosovo je srce Srbije”, sa istaknutim transparentom istog sadržaja, od strane čeških navijača, isticali su i poslednji minuti susreta na stadionu Karađorđe.  Ostaje žal borbenih Novosađana za Evropom, ali i pitanje zašto je ponovo došlo do nedostatka komunikacije između Ognjena Ožegovića i saigrača, u protivničkom šesnaestercu. Za sada, nema više prilike za popravni. Makar ne u međunarodnim utakmicama. Vojvodina se okreće domaćoj ligi, te takmičenju u Kupu Srbije, u nadi da će makar jednim od trofeja uspeti da materijalizuje svoju istinski impresivnu igru, posebno za ove prostore. 

Ostaje žal Novosađana za Evropom, uz pitanje zašto ponovo dolazi do nedostatka komunikacije između Ognjena Ožegovića