Novak Đoković odbranio je šampionsku titulu u najdužem finalu na Vimbldonu, pobedom nad Rodžerom Federerom, u pet setova (7:6, 1:6, 7:6, 6:4, 13:12).

đokovic vimbldon 2019
Foto: Wimbledon

Đokovićeva pobeda tokom finala koje je trajalo rekordnih pet sati, izvojevana je nakon prvog istorijskog taj-brejka na najprestižnijem teniskom turniru.

Novak je spasio dve meč lopte i prevagnuo u situaciji kada je Federer imao servis. Branilac titule, odlično se držao u taj-brejkovima, uprkos padu u drugom setu i gubitku koncentracije na početku maratonskog, petog seta od gotovo dva sata.

Ogromna rezultatska klackalica i fantastičan tenis koji je sa druge strane mreže prikazao nekadašnji broj jedan Rodžer Federer, opravdali su ogromne cene karata.

Izuzetno finale, dostojno Vimbldona i dvojice teniskih velikana, Đoković je završio sa najvrednijim gren-slem peharom koji mu je dodelila vojvotkinja od Kembridža.

Na tabli All England Club-a ponovo je zlatnim slovima ispisano njegovo ime. Peti put u proteklih osam godina. Kao i prošle godine, Novaku je društvo tokom ovog istorijskog trenutka pravio sin Stefan.

Osvajač šesnaest gren-slem trofeja se zahvalio svojoj porodici na podršci, a sledi mu zasluženo slavlje.