Crvena zvezda osvojila je titulu kupu Radivoja Koraća pobedom nad Megom (60:73)! Žućkova levica je posle četiri godine vraćena na Mali Kalemegdan u pobedi sastava izmenjenog usled Kovid pandemije.

Mega - Zvezda Kup Koraća 2021
Foto: Nebojsa Parausic

Mega je dobro otvorila meč uz maksimalno vođstvo od +10 tokom prvih pet minuta. Iako je Zvezda na kratko preuzela vođsto, ekipa u neonskim bojama je prvu četvrtinu finiširala sa 21:19.

Naredna deonica je protekla u maloj rezultatskoj klackalici, koja je prevagnula u korist Mege. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 40:36.

Zvezda se u nastavku aktivirala, da bi polovinom treće četvrtine crveno-beli poveli trojkom Džordana Lojda za rezultat od 40:43. Mega je šuterski bila neutralisana dovoljno dugo da se vođstvo Zvezde uspostavi i održi sve do početka četvrte četvrtne.

Poslednja deonica je poslužila za utvrđivanje vođstva ekipe Dejana Radonjića. Samouvereno su otvorili šutersku seriju i nastavili da uvećavaju prednost koja je na tri minuta do kraja bila +11. Osim lakih šuterskih poena, o pobedi je odlučila igra pod košem, po kojoj je Radonjić poznat. Ukupno 41 timski skok i 15 ofanzivnih, zaustavili su napade Mege.

Postalo je jasno da se u Novom Sadu samo čekao konačan rezultat.

Večeras su se u redovima crveno-belih posebno pokazali: Lazić, Davidovac i O’Brajant, dok se u Megi izdvojio fenomenalni Petrušev sa 21 ubačenim poenom.

Svoju priliku na terenu su svakako iskoristili Uskoković i Jagodić-Kuridža, dokazavši da Zvezda ima na koga da računa čak i u situaciji kada je deo standardnih nosilaca igre nedostupan. Zvezda je u Novi Sad krenula u sastavu oslabljenom usled trenutne pandemije i pokazala da je svako potcenjivanje njihovih mogućnosti – greška.

Deseta titula u Nacionalnom kupu predstavlja podstrek za samopouzdanje u daljim nastupima, posebno kada je reč o pretenzijama na titulu ABA lige.